18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Arodbiedrības: kritiskākā situācija darba aizsardzības jautājumos ir mežistrādes nozarē
Arodbiedrības: kritiskākā situācija darba aizsardzības jautājumos ir mežistrādes nozarē
Autors: NRA.lv / 26. aprīlis 2012, 17:17
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS), Valsts darba inspekcijas (VDI) un darba aizsardzības eksperti Pasaules darba aizsardzības dienai veltītā konferencē diskutēja par situācijas pasliktināšanos darba aizsardzības jomā, atzīstot, ka viena no kritiskākajām situācijām šobrīd ir mežizstrādes nozarē.


Konference noslēdza LBAS darba aizsardzības jautājumiem veltīto diskusiju ciklu, kurā tika aktualizēti darba drošības un veselības aizsardzības jautājumi lauksaimniecības un mežizstrādes, izglītības, autotransporta un autoremonta, būvniecības un kokapstrādes nozarēs, raksta NRA.lv.

Darba drošības eksperti atzīst, ka mežizstrādes nozarē pieaug letālo negadījumu skaits - piemēram, 2012.gada pirmajos četros mēnešos mežizstrādē gājuši bojā četri, bet smagas traumas guvuši divi nodarbinātie. Bieži vien šajā jomā nodarbinātie nav apguvuši atbilstošās zināšanas vai strādā bez nepieciešamajiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kas rada paaugstinātu nelaimes gadījumu risku.

LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers norāda, ka ļoti liela ietekme uz situāciju darba aizsardzības jautājumos joprojām ir ēnu ekonomikai - darbinieki strādā bez darba līgumiem, bieži vien arī bez atbilstošas profesionālās sagatavotības un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kas noved pie nelaimes gadījumiem. "Diemžēl daudzos gadījumos redzam, ka situācija darba aizsardzības jomā gadu no gada pasliktinās. Vēlamies stiprināt sadarbību ar valsts institūcijām, lai aktīvāk informētu darba ņēmējus par viņu tiesībām, kā arī kopīgi virzītu priekšlikumus situācijas uzlabošanai."


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LBAS, mežistrāde, Pēteris Krīgers, VDI

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats