20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » KNAB aizturējis uzņēmēju Abdulmuslimovu
KNAB aizturējis uzņēmēju Abdulmuslimovu
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 25. aprīlis 2012, 16:40
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien esot aizturējuši Čečenu izcelsmes uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu, kas ir vairāku lielu pārtikas pārstrādes un citu nozaru uzņēmumu apvienojošā holdinga "AB Holding" vadītājs un līdzīpašnieks.


Abdulmuslimova aizturēts policijas ēkā Gaujas ielā, Rīgā, taču aizturēšanas iemesli pagaidām nav zināmi. KNAB pagaidām aizturēšanas faktu oficiāli nav apstiprinājis un nekādus komentārus nesniedz.

Adulmuslimova dibinātais "AB Holding" apvieno tādus uzņēmumus kā "Rēzeknes gaļas kombināts", "Daugavpils gaļas kombināts", "Karavela", "Ventspils zivju konservu kombināts" u.c. Savukārt kopā ar uzņēmēju Vasiliju Meļņiku viņam pieder SIA "Baltijas marka".

Jau iepriekš medijos nonāca ziņas par Abdulmuslimova ilgstošo atrašanos tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, stingri tikusi pārbaudīta arī viņa saistība ar iespējamu neatļautu politisko partiju finansēšanu.

Adulmuslimovs arī bijis tas, kurš pērn organizēja partijas "Vienotība" biedra Gata Kokina vizīti Londonā pie "Latvijas Krājbankas" bijušā īpašnieka Vladimira Antonova. Martā, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" Abdulmuslimovs stāstīja, ka pēc iesaistīšanās "Latvijas Krājbankas" jautājuma risināšanās sākusies pamatīga viņa uzņēmumu pārbaude, neskatoties uz to, ka iepriekšējā plānotā pārbaude bija tikko beigusies.

Pēdējā laikā Abdulmuslimovs bijis iesaistīts vairākos publiskos incidentos - kādā Rīgas restorānā Adulmuslimovs konfliktējis ar apsardzes firmas "TM Security" īpašnieku Mārtiņu Tenbergu, savukārt Rīgas lidostā viņam bija izcēlies konflikts ar citu čečenu izcelsmes uzņēmēju Arbi Indorbajevu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: AB Holding, Bislans Abdulmuslimovs, KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats