28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » "Elkor" atlaižu mērķis aizskar Latvijas pilsoņus
"Elkor" atlaižu mērķis aizskar Latvijas pilsoņus
Autors: IR.lv / 24. aprīlis 2012, 9:30
Mazumtirdzniecības veikalu ķēdes "Elkor" mērķis, piedāvājot klientiem 11% atlaidi pirkumam, ja viņi uzrāda Latvijas nepilsoņa vai nerezidenta pasi, bijis piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes loceklis Ronalds Feldmanis. Tomēr šāds marketings aizskāris Latvijas pilsoņus, kuri sola boikotēt šo veikalu ķēdi.


Akcija veikalos bija spēkā līdz šā gada 31.martam. Patlaban "Elkor" veikalos visas preces gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārzemniekiem tiek piedāvātas par vienādām cenām, raksta IR.LV.

Feldmanis uzver, ka "Elkor" piedāvājumā nekas nav bijis minēts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai. Viņš teic, ka pastāvīgie iedzīvotāji, Latvijas nepilsoņu pasu turētāji, akcijai nekvalificējās.

"Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties "Elkor" veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojas līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus," skaidro Feldmanis.

"Elkor" nodomu patiesumu apliecinot arī fakts, ka uzņēmums informēšanai par to izvēlējās komunikācijas kanālus, ko lasa Rīgas viesi no ārvalstīm, piemēram, informatīvos izdevumus "Riga Now" un "Railway".

"Ja kādu ir aizskārusi vai aizvainojusi pārprasta šīs akcijas būtība, "Elkor" vēlas atvainoties un izteikt nožēlu. Uzņēmums cer uz klientu sapratni. Savukārt tiem, kas izsaka neargumentētus pārmetumus, pirms to darīt, būtu vērts iepazīties ar pirmavotu - attiecīgajiem reklāmas materiāliem," uzskata Feldmanis.

Kā vēsta portāls "Delfi.lv", Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete savā Twitter kontā ierakstījusi: „Nožēloju, ka esmu regulāri iepirkusies "Elkor". Kājas manas vairs tur nebūs!". Boikotam pievienojies arī Saeimas deputāts Ingmārs Čaklais (NA), kurš šādu akciju nosaucis par vistiešāko naida kurināšanu, jo uzskata, ka Latvijas uzņēmumiem ir jābūt lojāliem šai valstij.

Par diskriminējošu akciju atzinis arī Tiesībsarga birojs, taču ar uzņēmumu panākts mierizlīgums, tādēļ sods tam nebūšot.

"Elkor" 2011.gada pirmo trīs ceturkšņu apgrozījums bijis 27,5 miljoni latu, kas ir par 11% lielāks nekā 2010.gadā kopumā.

Lielākais pārdošanas apjomu pieaugums 2011.gadā bija apģērbu segmentā, elektronikā un sporta precēm.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Elkor, Latvijas pilsoņi, nepilsoņi, reklāmas kampaņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats