20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Eksprezidentes limuzīna dīleris visās ķibelēs vaino autoservisu
Eksprezidentes limuzīna dīleris visās ķibelēs vaino autoservisu
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 19. aprīlis 2012, 11:34
Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas nedienas ar viņas Mercedes-Benz S500 šīs automobiļu markas dīleris Domenikss, kur tika iegādāta konkrētā mašīna, saista ar neautorizēta servisa izvēli.


Aizsardzības ministrija (AM), kas nodrošina eksprezidenti ar auto un apsardzi, saņēmusi vēstuli, kurā V. Vīķe-Freiberga žēlojas par lepnā auto ķibelēm, kuru dēļ tas bieži jāved uz servisu, iztērējot lielas naudas summas (pērn ap 4000 latu, šogad 1400 latu). Tā kā auto vairāk esot remontā un cits lietošanai netiek piešķirts, rodoties nopietnas neērtības. Eksprezidente uzskata, ka mašīna ir «nepieņemami sliktā kvalitātē», un lūdz apsvērt AM iespēju nomainīt pret citu – līdzvērtīgu, bet darboties spējīgu, raksta NRA.lv.

AM pārstāve Dace Ankipāne apliecina, ka ministrija vēl spriež: vai turpināt labot veco automašīnu vai lemt par jaunas iegādi. «Faktiski jau šī, 2006. gadā ražotā mašīna (tās amortizācijas laiks ir desmit gadi) ir atbilstošā tehniskā stāvoklī un drīkst piedalīties ceļu satiksmē. Taču līdz šim tās labošanai iztērētas ievērojamas summas. Izvērtēsim mersedesa atlikušo vērtību, lai skaidrs: varbūt tomēr jāpērk jauna. Šogad gan nebija plānots to darīt,» teic D. Ankipāne. Viņa noliedz, ka mašīnas problēmās būtu vainojams autoremontētājs. Kad mersedesam beidzies garantijas laiks, AM sludinājusi iepirkuma konkursu par servisa pakalpojumiem. «Izvēlējāmies sertificētu servisu, izvērtējot piedāvājumu un cenas, jo oficiālā dīlera Domenikss prasītā maksa ir ļoti augsta,» norāda AM pārstāve.

SIA Domenikss ģenerāldirektors Viktors Troicins uzsver, ka limuzīns ir atbilstošs auto eksprezidentei un sūdzību laikā, kad tā apkopi nodrošinājis Domenikss, neesot bijis. «V. Vīķes-Freibergas automašīnai mūsu uzņēmums nodrošināja garantijas servisu. Visā automobiļa ekspluatācijas laikā ne eksprezidente, ne AM, ne Valsts prezidenta kanceleja pie mums ar sūdzību par automobiļa neatbilstošo kvalitāti nav griezusies.» Domeniksa ģenerāldirektors norāda, ka, beidzoties garantijas laikam, automobiļa apkope un remontu veikšana tika nodota neautorizēta servisā. «Pie mums uz remontu mašīna šogad tika atvesta, kad nebija izdevies novērst defektu citā servisā,» uzsver V. Troicins, piebilstot, ka Domenikss nevar uzņemties atbildību par neautorizēta servisa darbu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aizsardzības ministrija, Dace Ankipāne, Domenikss, Mercedes-Benz S500, Vaira Vīķe-Freiberga, Viktors Troicins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats