20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nekustamā īpašuma nodokli Rīgā ļauj maksāt pa vecam
Nekustamā īpašuma nodokli Rīgā ļauj maksāt pa vecam
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 18. aprīlis 2012, 13:54
Pēc komunālo maksājumu rēķinu saņemšanas pašvaldības uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) klientu apkalpošanas centru tālruņi bija nokaitēti sarkani.


Rīdzinieki, kuriem nupat bija izskaidrots, ka šogad nekustamā īpašuma nodoklis būs jāmaksā četros maksājumos, ieraudzīja, ka kvītī parādījies ieraksts – jau tiek iekasēts nodoklis par aprīli.

Apsaimniekošanas nodaļas Spilve klientu apkalpošanas centrā paskaidroja, ka daudzi iedzīvotāji izteikuši neapmierinātību, ka NĪN ceturkšņa maksājums par ēkām un zemi viņiem bijis par dārgu. Lūgums nomainīt pašreizējo kārtību pret iepriekšējo ticis uzklausīts, un tagad maksājums ir sadalīts atkal pa vecam – katru mēnesi.

Aprīļa rēķinā var gadīties ieraudzīt vēl kādu pārsteigumu. Ja cilvēks marta beigās iesniedza ūdens skaitītāju mērījumus portālā www.raditaji.lv un uzreiz pēc tam izlēma slēgt savu kontu šajā portālā, var gadīties, ka šī informācija nav nonākusi līdz RNP. Tā kā šīs interneta vietnes uzturētāji paziņoja, ka, sākot ar aprīli, par pakalpojumiem iekasēs samaksu, daudzi rīdzinieki izlēma slēgt savu kontu un izmantot RNP elektronisko pakalpojumu vortālu, kas ir bez maksas. Šādā gadījumā RNP ūdens patēriņu aprēķināja pēc vidējā patēriņa, izmantojot informāciju par trim pēdējiem mēnešiem.

RNP atgādina, ka www.raditaji.lv vienpusēji ir nolēmis iekasēt no klientiem ikmēneša abonēšanas maksu, tāpēc turpmāk klientiem ir iespējams izmantot RNP elektronisko pakalpojumu vortālā www.e-parvaldnieks.lv. Tur reģistrējoties, iespējams bez maksas elektroniski saņemt rēķinu, iepazīties ar sava īpašuma apsaimniekošanas tāmi un iesniegt ūdens skaitītāju rādītājus. Cilvēkiem ir iespēja ūdens skaitītāju rādītājus papīra formātā iesniegt arī apsaimniekošanas nodaļās, un arī šis pakalpojums ir bez maksas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: nekustamā īpašuma nodoklis, NĪN, RNP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats