20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ušakovs: paldies opozīcijai, ka nepieskaitīja man tramvajus un helikopteri
Ušakovs: paldies opozīcijai, ka nepieskaitīja man tramvajus un helikopteri
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 11. aprīlis 2012, 17:44
«Paldies Rīgas domes «Vienotības» deputātiem par to, ka nepieskaitīja pie izmaksām par manām dienesta mašīnām arī dažus tramvajus un kādu slepenu luksus helikopteru,» komentējot «Vienotības» deputātu izplatīto paziņojumu, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).


Ušakova preses sekretāre Anna Kononova informē, ka kopš 2011.gada jūnija Ušakovs ir atteicies no automašīnas «Audi A6» un dienesta vajadzībām tiek izmantots «Volkswagen Multivan».

«Saskaņā ar 2006.gadā noteikto kārtību domes priekšsēdētājam pienākas lielās klases vieglais automobilis. Piemēram, iepriekšējās domes sasaukuma priekšsēdētājs pārvietojās ar automašīnu «Audi A8». Taču šobrīd Rīgas mērs par savu dienesta auto izvēlējies «Volkswagen Multivan», kuram ir mazāka nomas maksa un arī lētākas uzturēšanas izmaksas. Turklāt, patiecoties ietilpībai, braucienos uz pašvaldības infrastruktūras objektiem, nav nepieciešamības izmantot vairākas automašīnas, jo visas iesaistītās amatpersonas dodas vienā domes priekšsēdētāja automašīnā,» skaidro Kononova.

Viņa norāda, ka automašīna «Audi A6» ir visvecākā domes nomātā vieglā automašīna, tā tiek izmantota tikai atsevišķos gadījumos - reprezentatīvām vajadzībām, un kā rezerves mašīna gadījumos, kad citu dienesta transportu tehnisku iemeslu dēļ nevar izmantot.

Domes priekšsēdētāja automašīnas nobraukums kopš tā lietošanas uzsākšanas ir 18 000 kilometru, tas ir vidēji 1600 kilometru mēnesī. «Volkswagen Multivan» nomas maksa ir 876,5 lati mēnesī (bez PVN, iekļaujot OCTA un KASKO), bet ekspluatācijas izmaksas ir 17 santīmi par kilometru, ieskaitot degvielas izmaksas, informē Kononova.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anna Kononova, Nils Ušakovs, Volkswagen Multivan

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats