20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Eksperti brīdina, ka arī autogāze kļūs dārgāka
Eksperti brīdina, ka arī autogāze kļūs dārgāka
Autors: Apollo.lv / 4. aprīlis 2012, 15:25
Laikā, kad degvielas cenas sasniedz jaunus rekordus, autovadītāji steidz aprīkot savus spēkratus ar autogāzes iekārtu. Tomēr šoferiem jārēķinās, ka arī gāzes cenas var augt.


Laikraksts «Diena» trešdien vēstī: lai arī kopējās izmaksas autogāzes iekārtas uzstādīšanai ir samērīgas, autovadītājus satrauc gāzes cenas pieaugums. Turklāt šādas raizes ir pamatotas.

«Tuvākajā nākotnē to varam noteikti paredzēt,» pārliecinoši apgalvo Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns. Līdzīgās domās ir arī «Latvijas Propāna gāzes» pārstāvis Dmitrijs Sverčkausks, kurš norāda, ka uz benzīna cenu kāpuma fona palielināsies arī autogāzes cena, gan saglabājot minimālo proporciju 1:2.

Stirāns norāda, ka arī nākamgad iespējamas pārmaiņas. Patlaban akcīzes nodoklis autogāzei ir sešas reizes mazāks nekā benzīnam, tāpēc jau tagad Eiropā notiekot asas diskusijas par jaunu akcīzes nodokļa aprēķināšanas kārtību, raksta Apollo.lv.

Šo informāciju laikrakstam apstiprināja arī Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V). Viņš norādīja: šobrīd neizskatās, ka autogāzei varētu paturēt zemo akcīzes nodokli, taču vadošā tendence esot saglabāt pastāvošās proporcijas.

Finanšu ministrija no savas puses gan nekādus papildu nodokļus gāzei neplāno – nedz šogad, nedz nākamgad, uzzināja «Diena».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autogāze, Dmitrijs Sverčkausks, Krišjānis Kariņš, Mārtiņš Stirāns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats