19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lēmums aizliegt tirgot cigaretes tirgos bijis kļūdains
Lēmums aizliegt tirgot cigaretes tirgos bijis kļūdains
Autors: NRA.lv / 1. aprīlis 2012, 22:52
Pirms astoņiem gadiem pieņemtais aizliegums pārdot tabakas izstrādājumus tirgos nav attaisnojies. Pieaudzis vienīgi policijas darba apjoms ar kontrabandas cigarešu tirgotājiem un iekasēts mazāk nodokļu. Tāpēc Finanšu ministrija aicinājusi aizliegumu atcelt, informē LNT ziņas.


Cigaretes pārdot tirgū aizliedza pirms astoņiem gadiem. Tagad Finanšu ministrija (FM) attapusies un secinājusi, ka šis lēmums bijis kļūdains, jo kontrabandas cigarešu apjomu tas nav mazinājis. Noticis tieši pretējais.

FM Muitas un akcīzes nodokļu nodaļas vadītāja Jolanta Krastiņa intervijā LNT ziņām atzīst: "Nelegālo tabakas izstrādājumu apritē tika konstatēts, ka ir tieši otrādi - tas ir veicinājis šādu produktu pieejamību. Mēs uzskatām, ka atļaujot tirgot [cigaretes] tirgus teritorijā, šie tirgotāji tieši būs ieinteresēti kontrolēt, lai blakus nenotiktu nelegāla tirdzniecība."

Doma ir vienkārša: tas, kurš ir nopircis licenci, ziņos par to, kuram tādas nav. Pēc FM datiem, katru gadu policija tirgos aiztur apmēram 300 nelegālos tirgotājus, kas piedāvā iegādāties nelegāli nevien cigaretes, bet arī alkoholu.

Cigaretes sastāda 80% no visa kontrabandas apjoma, kas ieplūst Latvijā.

Rīgas Centrāltirgus vadība ar nelegāliem pārdevējiem ikdienā cīnās gan ar apsardzes, gan ar pašvaldības policijas palīdzību. Taču, viņuprāt, labākais «ierocis» tomēr būtu godīga konkurence, raksta NRA.lv.

"Tā ir ļoti absurda situācija, ja viena metra attālumā no tirgus teritorijas ir atļauta tirdzniecība, bet tirgus teritorijā – nav atļauta tirdzniecība," uzskata Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

FM piedāvājums atcelt aizliegumu izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Tagad tas vēl jāsaskaņo ar citām ministrijām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anatolijs Abramovs, cigaretes, Finanšu ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats