19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sašautais žurnālists: mana dzīvība maksā 20 tūkstošus; mani var nogalināt
Sašautais žurnālists: mana dzīvība maksā 20 tūkstošus; mani var nogalināt
Autors: Apollo.lv / 30. marts 2012, 16:57
«Mana dzīvība zināmās aprindās tiek vērtēta sākot no 20 tūkstošiem eiro. Ja man būs kompromitējošs materiāls un kāds izvērtēs, ka izdevīgi ieguldīt 20 tūkstošus un likvidēt problēmu, tad mani var nogalināt.


To intervijā portālam «Imhoclub.lv» vēl pirms sašaušanas teicis «kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons.

«Bija laiks, kad man pie durvīm lika spridzekli, bija brīdis, kad es un mana ģimene staigāja ar apsardzi, bija brīdis, kad bandīts ar čečenu starpniecību uzsūtīja man ekonomikas policiju,» stāstījis žurnālists.

«Tagad es jau esmu publiska persona - manis dēļ var sākt meklēt. Tāpēc mana cena var pieaugt līdz 50 tūkstošiem. Tas ir, kamēr cilvēki domāja emocionāli, viņi gribēja...bet pēc tam pažēloja naudu,» portālam atklājis žurnālists.

Viņš atzinis, ka pret savu dzīvi attiecas ļoti filozofiski, jo neko īpašu neesot radījis.

«Mani piekaus un, ja man nepateiks, es nezināšu, par ko. Man galvā šaudīsies vairāki uzvārdi. Taču, ja liks noprast, kurš [mani licis piekaut], es esmu ļoti atriebīgs cilvēks, esmu pats atriebīgākais Latvijā. Aci pret aci, zobs pret zobu. Ja mani kāds ir aizskāris, es cenšos maksimāli skarbi atbildēt. Šī atbilde būs absolūti neadekvāta, nesimetriska. Ja aizskars manu bērnu - es atriebšos viņa bērnam, viņa mātei un visiem pārējiem,» tā Jākobsons.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pēcpusdienā savā kāpņutelpā sašauts žurnālists Jākobsons.

Žurnālistam uzbrukuši divi krieviski runājoši vīrieši, vēsta laikraksts «Diena», atsaucoties uz tā rīcībā esošu neoficiālu informāciju.

Kā novēroja aģentūra LETA, incidents noticis kāpņutelpā starp ēkas 1. un 2.stāvu. Uz flīzētās grīdas īsu brīdi pēc notikušā bija redzama gaišu, biezu asiņu peļķe. Kāpņutelpā bija arī vēmekļi. Uz palodzes mētājās bezmaksas avīzes.

Iespējamā nozieguma vietu apskatīja divi Valsts policijas (VP) darbinieki, kuri pēc dažām minūtēm devās prom. Viens no klātesošajiem izteica minējumu, ka uz cietušo varētu būt šauts ar gāzes pistoli no tuva attāluma. Pēc ievainojuma gūšanas žurnālists pats esot uzskrējis uz savu dzīvokli, kas atrodas augstākā stāvā, un izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību.

VP priekšnieks Ints Ķuzis aģentūrai LETA neapstiprināja žurnālista sašaušanas faktu. Ķuzis apliecināja, ka «kaut kāds notikums ir noticis», bet, kamēr nebūs zināma cietušā personība un notikušā apstākļi, policija nekomentēs šo gadījumu. Pēc policijas priekšnieka teiktā, viss vēl jāpārbauda - vai viņam pašam bija ierocis, vai tiešām ir sašauts, varbūt pats ir sašāvies.

Jākobsons pēdējā laikā nonāca plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā pēc tam, kad portālā «kompromat.lv» tika publicētas Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Pats Ušakovs pēc notikušā ātri reaģējis mikroblogu vietnē «Twitter», izsakot līdzjūtību žurnālistam un vēlējumu policijai ātri «tikt galā ar šo lietu». Tāpat Rīgas mērs norādīja, ka «viņam ir alibi».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ints Ķuzis, kompromat.lv, Leonīds Jākobsons, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats