29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Saeima lemj par īpašu atbalstu godprātīgajiem uzņēmējiem
Saeima lemj par īpašu atbalstu godprātīgajiem uzņēmējiem
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 22. marts 2012, 12:27
Uzņēmēji, kuri godprātīgi pilda savas saistības pret valsti, turpmāk varēs saņemt dažādas priekšrocības un atvieglojumus. To paredz Saeimas ceturtdien, 22.martā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”.


„Šie likuma grozījumi ir būtisks solis, lai Valsts ieņēmumu dienests būtu uz klientu orientēts pakalpojumu sniedzējs, nevis represīva valsts iestāde,” norādīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. „Likuma grozījumi dos stimulu uzņēmējiem godprātīgi izpildīt savas saistības pret valsti. Komersanti, kas būs iekļauti „baltajā sarakstā”, varēs rēķināties ar mazākām administratīvajām procedūrām un atvieglotām pārbaudēm no Valsts ieņēmumu dienesta puses,” uzsver J.Reirs. 

Likums paredz izveidot uzticamo uzņēmumu sarakstu, ar kuru Padziļinātās sadarbības programmas ietvaros tiks realizēta ciešāka un efektīvāka sadarbība starp nodokļu maksātāju un nodokļu administrāciju un atvieglots administratīvais slogs uzņēmējiem. Uzņēmēji programmā varēs pieteikties brīvprātīgi.

Likuma autori paredz, ka dalība Padziļinātajā sadarbības programmā varētu veicināt arī uzņēmēju savstarpējo sadarbību, pamatojoties uz dalībnieku reģistrā norādītās informācijas ticamību. Uzticamo uzņēmumu saraksts būs publiski pieejams un to savā mājaslapā publicēs Finanšu ministrija.

Kritērijus programmas dalībnieku statusa iegūšanai un atņemšanai, programmas dalības pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā nodokļu maksātāju iekļaus Padziļinātās sadarbības programmā un kādā to publicēs programmas dalībnieku reģistrā, noteiks Ministru Kabineta noteikumi.

Plānots, ka par uzņēmuma iekļaušanu sarakstā lems īpaša komisija, kas būs koleģiāla konsultatīva institūcija.

Padziļinātās sadarbības programmu plānots uzsākt šī gada 1.jūlijā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Reirs, Par nodokļiem un nodevām, Uzņēmēji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats