18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » V.Jerošenko: Pilsētas galveno arhitektu jāizvēlas pēc profesionāliem kritērijiem un autoritātes sabiedrībā
V.Jerošenko: Pilsētas galveno arhitektu jāizvēlas pēc profesionāliem kritērijiem un autoritātes sabiedrībā
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 16. marts 2012, 12:45
Nākošajā sēdē, kas notiks 21. martā, Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja izskatīs jautājumu par atklāta konkursa izsludināšanu uz Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktora amatu.


- Uzskatu, ka arhitekta biroja funkcijas un pilnvaras ir jāpaplašina. Pašlaik Rīgā atsākas aktivitāte būvniecības sektorā, un ir ļoti svarīgi, cik profesionāls būs pilsētas galvenais arhitekts, cik kompetents būs viņa skatījums attīstības jautājumos, - norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja p.i. Vadims Jerošenko.

Pēc viņa iniciatīvas plānots Rīgas arhitekta biroja vadītāja amata pretendentu vērtēšanai izveidot darba grupu, kurā būtu iekļauti visi komitejas deputāti, kā arī pārstāvji no Latvijas Arhitektu savienības, Pilsētas attīstības departamenta un pilsētas būvvaldes.

- Pilsētas galvenā arhitekta darbā ļoti svarīga ir viņa autoritāte sabiedrībā, tāpēc esmu ierosinājis vērtēšanas procedūrā iesaistīt komitejas deputātus, kas pārstāv visas domes frakcijas, - uzsver V.Jerošenko.

Atbilstoši sagatavotajam nolikuma projektam, Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas pilsētas arhitekta birojs” direktoram tiks izvirzītas šādas prasības: augstākā izglītība arhitektūrā, darba pieredze vadošā administratīvā amatā, labas zināšanas par būvniecības un plānošanas normatīvo regulējumu, nevainojama reputācija u.c. Par priekšrocībām tiks uzskatīta pieredze komunikācijā ar sabiedrību, starptautiska pieredze, pieredze iestādes vai uzņēmuma vadītāja amatā. No pretendenta tiks prasīts arī aģentūras turpmākās darbības stratēģisks skatījums turpmākiem trīs gadiem.

Ja komitejas sēdē deputāti akceptēs piedāvāto nolikuma projektu un darba grupas sastāvu, konkurss tiks izziņots Rīgas pašvaldības mājas lapā www.riga.lv un presē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas dome, Rīgas pilsētas arhitekta birojs, Vadims Jerošenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats