28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » "Rīgas siltums": februārī pieaug rēķini par apkuri
"Rīgas siltums": februārī pieaug rēķini par apkuri
Autors: NRA.lv / 7. marts 2012, 11:49
Februārī rīdziniekiem par siltumu būs jāmaksā vidēji par 16% vairāk nekā janvārī, liecina AS "Rīgas siltums" izrakstīto rēķinu par patērēto siltumenerģiju 2012.gada janvāra un februāra analīze.


Rēķinu pieaugumu, galvenokārt, ietekmēja āra gaisa temperatūras pazemināšanās par 5,3 grādiem. Rīgā februārī vidējā āra gaisa temperatūra bija - 7,6 0C (mīnus septiņi, komats, seši grādi), savukārt, janvārī tā bija - 2,3 0C (mīnus divi, komats, trīs grādi). Āra gaisa temperatūras pazemināšanās rezultātā patērētais siltumenerģijas daudzums un izrakstīto rēķinu summa vidēji palielinājās par 16%.

Februārī šāds aukstums Latvijas galvaspilsētā nav bijis pēdējos sešpadsmit gadus kopš 1996.gada, kad vidējā āra gaisa temperatūra februārī bija - 9,00C (mīnus deviņi, komats, nulle grādi), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati. Savukārt, Latvijas Būvnormatīvu 003-1 norādītā februāra vidējā āra gaisa temperatūras norma ir - 4,3?C (mīnus četri, komats, trīs grādi).

Siltumenerģijas cena februārī bija tāda pati kā janvārī 42,16 Ls/MWh (bez PVN) pie dabasgāzes tirdzniecības cenas 210 Ls/tūkst.nm3. Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008.gada 10.septembra lēmumam Nr.287 AS "RĪGAS SILTUMS" siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Salīdzinājumā ar Baltijas valstu galvaspilsētām, februārī siltumenerģijas cena Rīgā bija viszemākā. Tā bija par 3% mazāka nekā Tallinā un par 23% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Viļņā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas siltums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats