29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Darba devēji aicina Valsts kontroli izvērtēt Latvijas Vēstneša nelietderīgo rīcību ar valsts naudu
Darba devēji aicina Valsts kontroli izvērtēt Latvijas Vēstneša nelietderīgo rīcību ar valsts naudu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 5. marts 2012, 17:17
Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicinās Valsts kontroli un Konkurences padomi izvērtēt VSIA "Latvijas Vēstnesis" nelietderīgu valsts līdzekļu izmantošanu, šķērssubsidējot biznesa pakalpojumu un veidojot negodīgu konkurenci.


LDDK jau iepriekš ir vērsusi lēmumpieņēmēju uzmanību, ka VSIA "Latvijas Vēstnesis" izmanto uzņēmēju un privātpersonu obligātās iemaksas savas komercdarbības finansēšanai, kā arī rosinājusi veikt strukturālas izmaiņas oficiālās publikācijas funkcijas nodrošināšanai, kas atbilstu labas pārvaldības principiem un ļautu samazināt obligātos maksājumus vismaz par sešām reizēm.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone: "Mūsu nostāja ir daudzkārt argumentēta sarunās ar valdību, tā ir precīzi atspoguļota LDDK iesniegtajos priekšlikumos topošajam Oficiālo publikāciju likumam. Uzskatām, ka valstij ir efektīvi jāveic savi pienākumi, nevis jāveido komercuzņēmumi vai valsts aģentūras un jānodarbojas tajos ar saimniecisko darbību, kas nav rentabla un kropļo konkurenci. Valsts kontroles un Konkurences padomes rīcībā ir mehānismi, kā novērtēt faktisko situāciju un izsvērt abu minēto problēmu ietekmi uz tautsaimniecību ilgtermiņā. Attiecīgi vēlamies sagaidīt šo iestāžu atbildīgu rīcību."

VSIA "Latvijas Vēstnesis" darbība ietver valsts funkcijas realizēšanu - oficiālās publikācijas nodrošināšanu. Minētā valsts funkcija tiek nodrošināta no iemaksām, ko piespiedu kārtā veic uzņēmēji (par maksājumiem par uzņēmuma reģistra ziņu publicēšanu) un iedzīvotāji (par likumos noteikto obligāto publikāciju publicēšanu (piemēram, par pilnvaru atsaukumu, tiesas sēdes paziņošanu, kapitālsabiedrību paziņojumi u.c.). Kā jau informējām iepriekš, maksājumu apjoms pārsniedz valsts funkcijai nepieciešamo apmēru vismaz sešas reizes.

Paralēli valsts funkcijas nodrošināšanai uzņēmumā tiek veikta komercdarbība, piemēram, nerentablu žurnālu un grāmatu izdošana, kā arī vairāku dažādu interneta portālu uzturēšana, no kuriem tikai viens attiecas uz oficiālās publikācijas funkcijas nodrošināšanu. Tā kā VSIA "Latvijas Vēstnesis" ieņēmumu un izdevumu struktūra ir nepārskatāma un necaurspīdīga, uzskatām, ka VSIA "Latvijas Vēstnesis" nelietderīgi izmanto iedzīvotāju un uzņēmēju naudu un vienlaikus rada negodīgu konkurenci citiem uzņēmumiem.

VSIA "Latvijas Vēstnesis", saņemot naudu par iedzīvotāju un uzņēmēju obligātajiem maksājumiem par valsts funkcijas nodrošināšanu un izmantojot to citiem komercdarbības veidiem, saņem šķērssubsīdijas. Šāda situācija rada negodīgu konkurenci un apdraud godīgas komercdarbības praksi, uzņēmēju un iedzīvotāju tiesības saņemt pakalpojumu par adekvātu maksu, nevis pārmaksāt.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Vēstnesis, LDDK, Līga Menģelsone

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats