20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Uzņēmumi izrāda lielu interesi par iespēju gūt atbalstu tirgus izpētes jomā
Uzņēmumi izrāda lielu interesi par iespēju gūt atbalstu tirgus izpētes jomā
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 29. februāris 2012, 16:20
Sabiedriskās Domas un Tirgus Izpētes centrs (SDTIC) savu darba rezultātā ir pārliecinājies, ka uzņēmēji arvien lielāku uzmanību pievērš tieši savas nozares mērķauditorijas izpētei, precīzi apzinot cilvēku vēlmes un vajadzības, kā arī paradumus noteiktu produktu lietošanā. Uzņēmumu vadītāji cenšas sekot aktualitātēm un tendencēm tirgū, tādēļ arī novērtē iespējas, ko sniedz pētījumu veikšana, jo to rezultāti ir veiksmīgs pamats biznesa attīstības veicināšanai un izaugsmei.


Februārī un martā Praktiskā Mārketinga Akadēmija (PMA) sadarbībā ar Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centru (LUAC) aicināja uzņēmumus pieteikties atbalsta programmai tirgus izpētes jomā. Sadarbības programmas mērķis, kur dalībnieku pētījumus veiks tieši SDTIC, aicināja uzņēmējus izmantot tirgus izpētes iespējas, tādējādi veicinot savas uzņēmējdarbības kvalitāti un izaugsmi.

Tirgus izpētes pakalpojumos ietilpst: klientu un darbinieku apmierinātības pētījumi, tirgus un konkurentu izpēte, patērētāju aptaujas, produktu un reklāmu testi, zīmolu novērtēšana, gadījumu izpēte u.c.

PMA un LUAC saņēma ļoti daudz pieteikumu atbalsta programmai un droši var apgalvot, ka Latvijā uzņēmumi ir aktīvi, darboties griboši un novērtē tirgus izpētes svarīgos faktorus savas uzņēmējdarbības izaugsmei. Pieteikumos lielākoties tiek pārstāvēti uzņēmumi, kas nodarbojas ar ražošanu, taču interesi izrādījuši arī sabiedriskā transporta, nekustamā īpašuma, apkalpošanas un citu nozaru uzņēmumi. Kompānijas nereti vēlas veikt plašu izpēti, un šobrīd ir zināms, ka liela daļa programmas dalībnieku saņems līdzpat 50% līdzfinansējumu pētījumu veikšanai.

“Tirgus izpēte prasa nopietnas investīcijas, taču tas vienlaikus ir veids, kā ekonomēt. Tikai nosakot precīzas mērķa auditorijas, izvērtējot tirgus iespējas un nišas, nosakot precīzākās un efektīvākās mārketinga, komunikācijas aktivitātes, iespējams sasniegt labākos rezultātus, palielināt uzņēmuma vērtību un neizlietot finansējumu nelietderīgi. Arvien vairāk uzņēmumi to apzinās, vēl jo vairāk, ja šīs investīcijas izpētē ir jāveic tikai daļēji,” norāda SDTIC projektu vadītāja Laura Pētersone.

Ar šo nedēļu uzņēmumu pieteikumi jau ir nodoti SDTIC pārziņā un notiek aktīvs pētījumu sagatavošanās process, lai pēc iespējas ātrāk tiktu gūti rezultāti un Latvijas uzņēmēji varētu efektīvāk veicināt ne tikai savu personīgo attīstību, bet celtu visas valsts ekonomisko reitingu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laura Pētersone, pētījumi, PMA, SDTIC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats