28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lattelecom piedāvā nodrošināt ar dekoderiem 50 000 mazturīgo
Lattelecom piedāvā nodrošināt ar dekoderiem 50 000 mazturīgo
Autors: NRA.lv / 27. februāris 2012, 17:37
Gadījumā, ja Lattelecom konkursa kārtībā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi arī pēc 2013. gada beigām, uzņēmums ir gatavs piešķirt līdz 50 000 bezmaksas dekoderu Latvijas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.


Tas daļēji varētu atrisināt problēmas ar nacionālo kanālu skatīšanos pierobežā, kur iedzīvotāji, iespējams, finansiālu apsvērumu dēļ nav iegādājušies dekoderus un tādēļ turpina skatīties analogo televīziju no kaimiņvalstīm.

Šādu apliecinājumu Lattelecom šodien ir nosūtījis vēstulē Ministru prezidentam, Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai, Satiksmes ministram, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam un virknei institūciju, atsaucoties uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska rezolūciju iesniegt konkrētus priekšlikumus sabiedrības saliedēšanai.

Lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo problēmu, Lattelecom aicina valdību nekavēties ar konkursa izsludināšanu, jo ir atlikuši mazāk kā divi gadi līdz esošā apraides termiņa beigām un gan skatītājiem, gan iedzīvotājiem, gan arī iesaistītajiem komersantiem jau šī gada ietvaros ir jāzina, kā apraide tiks organizēta turpmāk

Gadījumā, ja Lattelecom šādā konkursā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi vēl vismaz nākamos 5 gadus un šāda konkursa rezultāti tiktu apstiprināti un stātos spēkā līdz 2012.gada 30.septembrim, Lattelecom ir gatava veikt nepieciešamos pasākumus, lai jau sākot ar 2013.gadu būtu iespējams arī samazināt sabiedriskā un nacionālo komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu maksājumus par apraidi.

„Lattelecom apliecina vēlmi un gatavību piedalīties atklātā, nediskriminējošā pretendentu atlases – konkursa procesā par tiesībām nodrošināt televīzijas programmu zemes apraidi ciparformātā, taču aicinām nekavēties ar šī konkursa izsludināšanu. Mēs apliecinām, ka nodrošināsim 50 000 dekoderu maznodrošinātajiem un tarifu samazinājumu raidorganizācijām, ja šādā konkursā uzvarēsim. Tas ir mūsu piedāvājums šim konkursam un aicinām valdību to nopietni apsvērt, jo tas ir konkrēts un reāls risinājums, kā maznodrošinātos apgādāt ar dekoderiem, gādājot par iespēju skatīties Latvijas kanālus un tādējādi stiprināt nacionālo informatīvo telpu,” norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Lattelecom jau no ciparu apraides ieviešanas uzsākšanas 2009.gadā ir vērsusi atbildīgo valsts institūciju uzmanību uz to, ka mazturīgajiem iedzīvotājiem finansiālu iemeslu dēļ var būt grūtības ar dekoderu iegādi, un aicinājusi valsts institūcijas risināt šo problēmu.

Kā jau iepriekš vēstīts, Lattelecom ir valdības apstiprināts komersants, kas realizēja Latvijas pāreju no analogās uz ciparu TV apraidi. Saskaņā ar valdības prasībām, Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) ir izbūvējis infrastruktūru, lai bez maksas uztveramās nacionālās TV programmas būtu pieejamas 99.99% Latvijas mājsaimniecību, un tas ir vidēji par 20% vairāk, nekā iepriekš spēja nodrošināt vecā analogā apraide.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: dekoderi, Lattelecom, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats