20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » VM rosina pašvaldībām noteikt tiesības paredzēt papildu smēķēšanas aizliegumus
VM rosina pašvaldībām noteikt tiesības paredzēt papildu smēķēšanas aizliegumus
Autors: Apollo.lv / 23. februāris 2012, 18:00
Ceturtdien tālākai apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīts Veselības ministrijas izstrādātais grozījumu projekts likumam «Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu», portāls «Apollo» uzzināja ministrijā.


Likumprojekts paredz precizēt tabakas izstrādājumu reklāmas definīciju, nosakot, ka tabakas izstrādājumu izvietojums arī ir reklāma. Tāpat tas paredz pašvaldību domei tiesības izdot noteikumus, kuros ir noteikti papildu smēķēšanas aizliegumi vai ierobežojumi, lai pasargātu iedzīvotājus no pakļaušanas tabakas dūmu ietekmei. Pašvaldības domes kompetencē būs noteikt, vai papildu smēķēšanas ierobežojumi ir nepieciešami un kādā veidā pašvaldība nodrošinās to efektīvu kontroli.

Veselības ministrija norāda, ka likumprojektam būs pozitīva ietekme uz sabiedrības veselības stāvokli, jo iedzīvotāji netiks pakļauti dažādām tabakas industrijas netiešas reklāmas un patēriņu veicinošām aktivitātēm, kā arī pašvaldību domes, rūpējoties par savu iedzīvotāju veselību, varēs noteikt papildus smēķēšanas aizliegumus un ierobežojumus.

Atbalstu paredzēt pašvaldībām tiesības lemt par attiecīgu saistošo noteikumu pieņemšanu atbalsta arī Latvijas Lielo pilsētu asociācija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: smēķēšana, Veselības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats