19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par Latvijas balzams ģenerāldirektoru kļūst Guntis Āboltiņš-Āboliņš
Par Latvijas balzams ģenerāldirektoru kļūst Guntis Āboltiņš-Āboliņš
Autors: BNA / 21. februāris 2012, 11:40
Aprīlī par AS Latvijas balzams ģenerāldirektoru kļūs līdzšinējais Statoil koncerna Norvēģijā atjaunojamo enerģiju biznesa attīstības vadītājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš. Nepilnu gadu Latvijas balzama vadītāja pienākumus līdz jaunā ģenerāldirektora apstiprināšanai pildīja uzņēmuma ražošanas direktors Ronalds Žarinovs.


“Man ir patiess prieks pievienoties Latvijas balzama un SPI Group vadības komandai. Mērķtiecīgi krājot pieredzi ārpus Latvijas, allaž esmu vēlējies to ieguldīt tieši kāda Latvijas uzņēmuma izaugsmes nodrošināšanā. 
Tāpēc es ticu, ka mana pieredze apvienojumā ar Latvijas balzama tradīcijām un kompetenci būs pamats kā uzņēmuma tālākai līderpozīciju nostiprināšanai vietējā tirgū, tā sekmīgai izaugsmei eksporta tirgos,” pauž AS Latvijas balzams jaunais ģenerāldirektors Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

“Gunta Āboltiņa-Āboliņa pievienošanās SPI Group Baltijas biznesa vadībai Latvijas balzama ģenerāldirektora lomā ir nozīmīgs ieguvums mūsu biznesam. Guntis ir guvis ievērojamu profesionālo pieredzi lielu starptautisku uzņēmumu vadībā, kas būs īpaši vērtīga Latvijas balzamam. Tāpat liels paldies ražošanas direktoram Ronaldam Žarinovam par atbildīgo papildus darbu gandrīz gada garumā un būtiski, ka tagad viņš beidzot atkal visus savus spēkus un zināšanas varēs veltīt tieši augstas kvalitātes dzērienu ražošanas procesam. Ne velti Latvijas balzams šodien ir ne vien vietējā tirgus līderis, bet arī viens no vadošajiem eksportētājiem. Mūsu ilgtermiņa vīzija ir būt lielākajam un respektablākajam Baltijas dzērienu ražotājam, kas pamatoti lepojas ar saviem vadošajiem zīmoliem, pastāvīgu izaugsmi eksporta tirgos un nozares labākajiem rādītājiem atbilstošu rentabilitāti. Šādu mērķu sasniegšana ir nopietns izaicinājums ikvienam uzņēmumam, un esmu pārliecināts, ka Gunta vadībā Latvijas balzams šo vīziju īstenos dzīvē,” uzsver Latvijas balzams lielākā akcionāra, SPI Group Baltijas biznesa vadītājs Bleins Roulets (Blaine Rowlette).

Pirms pievienošanās Latvijas balzama komandai Guntis Āboltiņš-Āboliņš vairāk nekā piecpadsmit gadus strādājis vienā no vadošajiem enerģētikas uzņēmumiem - Statoil, kur guvis plašu pieredzi un iemaņas tieši starptautisku uzņēmumu darbības vadībā un biznesa attīstībā. Savas karjeras laikā Statoil Guntis Āboltiņš-Āboliņš atbildējis par Statoil grupas mazumtirdzniecības tīklu attīstību, kopš 2008.gada pildījis atjaunojamo enerģiju biznesa attīstības vadītāja pienākumus Statoil koncernā Norvēģijā. Guntis Āboltiņš-Āboliņš ieguvis inženiera izglītību Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā.

AS Latvijas balzams iepriekšējais ģenerāldirektors Kārlis Andersons amatu atstāja 2011.gada maijā.



Diskusija par rakstu (0) , Guntis Āboltiņš-Āboliņš, Latvijas balzams, Ronalds Žarinovs, Statoil

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats