19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jūrmala grib salabt ar Jaunā viļņa rīkotājiem
Jūrmala grib salabt ar Jaunā viļņa rīkotājiem
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 21. februāris 2012, 9:30
Jūrmalas mērs Gatis Truksnis nosūtījis konkursa Jaunais vilnis rīkotājiem vēstuli, kurā solās novērst problēmas, kas traucē pilnvērtīgai pasākuma norisei. Viņš uzskata, ka vēl ir pietiekami daudz laika, lai gaisinātu nesaprašanos starp Jūrmalas pašvaldību un konkursa rīkotājiem.


G. Truksnis Neatkarīgajai apliecināja, ka 17. februārī nosūtījis Jaunā viļņa organizatoriem vēstuli, ko gan neesot paredzējis publicēšanai masu medijos, arī laikrakstam Čas, kur tā vakar nodrukāta. «Es dodu priekšroku tiešai saziņai, nevis caur preses slejām. Līdzko atgriezos no atvaļinājuma, sagatavoju Jaunā viļņa organizatoriem vēstuli,» skaidroja pilsētas mērs. Pirmām kārtām viņš uzsvēris, ka šis pasākums esot ļoti svarīgs un vēlams gan Jūrmalai, gan tās iedzīvotājiem un viesiem. Lai pārcirstu samilzušo Gordija mezglu, G. Truksnis solījis atrisināt tehniskās problēmas, piemēram, VIP zonas kafejnīcas apsaimniekošanu, tualešu sakārtošanu. Viņš gan neko nezināja par PAA Vannu fabrika vakar izplatīto preses relīzi, kurā izteikts piedāvājums dāvināt Jūrmalai jaunas moderna dizaina izlietnes un pisuārus, lai tiktu reiz atrisināts šis sasāpējušais jautājums. Liels solis uz priekšu būšot rudenī plānotā koncertzāles rekonstrukcija – tai ir piešķirti līdzekļi no valsts budžeta un Eiropas Savienības fondiem. Taču esot lietas, ko pašvaldība noteikti nevarot ietekmēt, piemēram, regulēt pakalpojumu cenas pilsētā. Dome gan mēģināšot ar uzņēmējiem pārrunāt cenu politiku, lai tā konkursa laikā būtu draudzīgāka, raksta NRA.LV.

«Visu risinām darba kārtībā, bet tas notiek bez skaļiem paziņojumiem,» uzskaitot ieplānotos darbus, teica Jūrmalas mērs, izsakot izbrīnu par «interpretācijām, kas rodas masu medijos».

«Dome ir gatava slēgt jaunu sadarbības līgumu, ietverot izmaiņas, ja tādas nepieciešamas. Aicinām uz sarunu konkursa rīkotājus. Diemžēl nav tik viegli vienoties par satikšanos,» atzina G. Truksnis, piebilstot, ka vēl jau ir laiks, lai to izdarītu, – vesels pusgads priekšā. Vaicāts, vai viņam bijusi saruna ar Rīgas domi par konkursa rīkošanu galvaspilsētā, Jūrmalas mērs sacīja, ka tāda nav bijusi. «Man nav bijusi saruna ar Rīgas domi par šīm lietām. Tāpat es nevēlos spekulēt ar dažādiem minējumiem, kāpēc konkursa rīkotāji izteica šādu piedāvājumu rīdziniekiem,» sacīja G. Truksnis, atsakoties komentēt arī to, kāpēc radusies šāda saspringta situācija starp Jaunā viļņa organizatoriem un Jūrmalas domi.

Mēra padomnieks kultūras jautājumos Raimonds Munkevics gan izteica savus apsvērumus, kāpēc tā noticis. Komunikācija ar maskaviešiem nekad neesot bijusi viegla, jo «tāds ir viņu darbības stils». «Pirms tam nekāda kašķa nebija, tāpēc tas bija liels pārsteigums, kad viss pēkšņi tā tika sakāpināts. Kad noslēdzām ar viņiem līgumu pagājušā gada novembrī, negāja runa par tualetēm un citām tehniskām lietām, ne arī to, ka konkurss varētu nebūt Jūrmalā,» skaidroja R. Munkevics. Viņš pieļauj, ka galvenais iemesls ir festivāla finansiālās problēmas. Ja tās atrisināsies, konkurss notiks Jūrmalā, nevis Rīgā, kas nekādā ziņā neesot konkurente.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jaunais Vilnis, Jūrmala, Jūrmalas mērs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats