19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gaisa telpā virs Baltijas jūras atrodas Krievijas bumbvedējs; Pabriks lūgs skaidrojumu
Gaisa telpā virs Baltijas jūras atrodas Krievijas bumbvedējs; Pabriks lūgs skaidrojumu
Autors: Apollo.lv / 17. februāris 2012, 16:55
Piektdienas rītā saņemta informācija par Krievijai piederoša tālās darbības bumbvedēja «TU-22M» atrašanos neitrālajā gaisa telpā virs Baltijas jūras, tāpēc saistībā ar ko nekavējoties aktivizēta Lietuvā izvietotā NATO gaisa telpas patrulēšanas lidmašīna objekta vizuālai identifikācijai.


To portālam «Apollo» pavēstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) norāda, ka ņemot vērā sestdien notiekošo referendumu, Aizsardzības ministrija vēlas saņemt precīzāku informāciju par šajās dienās reģionā starp Baltijas valstīm un Poliju notiekošajām Krievijas Federācijas Gaisa karaspēka militārajām mācībām, kurās piedalās visa veida aviācijas vienības un liels skaits karavīru.

«Nesaņemot precīzu skaidrojumu par šādu mācību rīkošanas mērķiem un uzdevumiem, Latvijas iedzīvotājiem varētu rasties priekšstats, ka Krievijas Federācijas stratēģiska līmeņa mācību un referenduma norise Latvijā ir savstarpēji saistīta,» norāda Pabriks.

Aizsardzības ministrs šodien izteiks lūgumu Latvijas diplomātiem pieprasīt Krievijas varas iestādes sniegt informāciju un skaidrojumu par šo mācību norisi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Airis Rikveilis, Artis Pabriks, bumbvedējs, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats