20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Īstu gardēžu baudījums - kūpināta zivs
Īstu gardēžu baudījums - kūpināta zivs
Autors: BNA / 10. februāris 2012, 17:29
Zivju ēdieni vienmēr būs gaidīti uz svētku vai ikdienas galda, tomēr ir jāzina svarīgi aspekti to pareizai pagatavošanai.


Lai, gan ģimeni, gan draugus, gan kolēģus varētu iepriecināt ar gardi kūpinātu zivi, ir jāizvērtē vai tiks veikta karstā kūpināšana vai aukstā kūpināšana. 

Karstai kūpināšanai ir nepieciešams īss sālīšanas laiks un kūpināšanas temperatūra parasti ir aptuveni 320C pirmajās divās stundās un aptuveni 650C turpmākajās 4-8 stundās. Karsti kūpinātas zivis ir mitras, viegli sāļas un pilnīgi izceptas, bet tās ledusskapī var uzglabāt tikai dažas dienas.

Aukstai kūpināšanai nepieciešams ilgāks sālīšanas laiks, zemākā temperatūra (aptuveni 26-320C) un ilgs kūpināšanas laiks (1-5 dienas vai vairāk nepārtrauktas kūpināšanas). Karsti kūpināta zivs ir sausākā un satur daudz vairāk sāls nekā karsti kūpināta.. Ja zivs ir pareizi pagatavota, to var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus.

Stacionāri uzstādāma kūpinātava ar kurtuvi un dūmvadu ir lielisks veids kā mājas apstākļos pagatavot garšīgu un veselīgu maltīti. Kūpinātava dod iespēju tā lietotājam kūpināt ne tikai zivis, bet arī visa veida gaļas produktus sev iecienītā marinādē vai bez tās. Tomēr tiem, kas nolemj iepriecināt viesus, ģimeni vai pats sevi, jāatceras, ka kūpināšanas lielāko smeķi dod pareiza malkas izvēle.

Šobrīd interneta veikalā Neoshop.lv pieejamas dažādas copes lietas ar ievērojamām atlaidēm, kā arī Latvijā ražotas kūpinātavas. Tāpat pieejama arī piegāde visā Latvijas teritorijā.

Vairāk: http://www2.neoshop.lv/darzam-un-majai/k.html



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apģērbs, aukstā kūpināšana, Auksti kūpināta zivs, cope, copes lietas, copēšana, gaļas kūpināšana, gaļas kūpinātava, karstā kūpināšana, Karsti kūpinātas zivis, kostīms, kūpināšana, kūpināta gaļa, kūpinātas zivis, kūpinātava, kūpinātava ar kurtuvi, kūpinātava gaļai, kūpinātava zivīm, laivas, laivu motori, Latvijā ražotas kūpinātavas, makšķeres, makšķerēšana, makšķerēšana uz ledus, makšķerēšana ziemā, makšķerēšanas apavi, makšķerēšanas kostīmi, makšķerēšanas tērpi, makšķernieks, zemledus makšķerēšana, zemledus makšķerēšanas piederumi, ziemas makšķerēšana, zivis, Zivju ēdieni, zivju kūpināšana, zivju kūpinātava

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats