25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » «Statoil» šodien palielina degvielas cenas
«Statoil» šodien palielina degvielas cenas
Autors: Apollo.lv / 7. februāris 2012, 13:08
Otrdien, 7.februārī, «Statoil» degvielas uzpildes stacijās cenas tiek palielinātas gan benzīnam, gan dīzeļdegvielai, portālam «Apollo» pavēstīja kompānijas pārstāvis Kaspars Skrābāns.


Degvielas cenas paaugstinātas par 0,5 santīmiem, jo kopumā cena biržā ir piedzīvojusi straujāku kāpumu, bet ASV dolāra kurss lielāku vērtības pieaugumu.

«Statoil» pārstāvis norāda, ka benzīna cenas kompānijas benzīntankos nav mainījušās jau divas nedēļas, savukārt dīzeļdegvielas cena kopš janvāra vidus ir samazināta par vienu santīmu.

Skrābāns skaidro, ka aizvadītajās nedēļās gan benzīna, gan dīzeļdegvielas cenas Eiropā par vienu tonnu saglabājās augstā līmenī ar kopējo tendenci palielināties. Benzīna cena jau ilgāku laiku turas virs 1010 ASV dolāriem par tonnu, arī dīzeļdegvielas cena pārsniegusi 1000 ASV dolāru atzīmi.

Joprojām galvenie notikumi pasaulē, kas ietekmē degvielas cenu pieaugumu, ir saspīlējums Persijas līcī, Eiropas Savienības lēmums boikotēt Irānas naftas piegādes, negaidīti labie ASV makroekonomiskie rādītāji, kā arī lielais aukstums Eiropā, kas palielinājis pieprasījumu ne tikai pēc gāzes, par ko informē daudzi mediji, bet arī būtiski pēc dīzeļdegvielas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Kaspars Skrābāns, Statoil

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats