20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vaškeviču aizstāvēs arī advokāte no Strasbūras
Vaškeviču aizstāvēs arī advokāte no Strasbūras
Autors: Māris Krautmanis / NRA.lv / 2. februāris 2012, 13:27
Vakar Rīgas apgabaltiesā slēgtā sēdē sākās krimināllietas izskatīšana pret bijušo ilggadējo Valsts ieņēmumu dienesta (VID), vēlāk Finanšu ministrijas darbinieku Vladimiru Vaškeviču apsūdzībā par kukuļdošanu.


Par šo lietu oficiālas informācijas pagaidām ir ļoti maz, tomēr zināms, ka tā saistīta ar pagājušā gada februāra notikumiem, kad V. Vaškeviču Rīgā, Duntes ielā, aizturēja KNAB darbinieki. Septembrī lieta tika nodota tiesai.

V. Vaškeviču apsūdz par to, ka viņš, iespējams, devis kukuli VID Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim it kā par to, lai muita nevēršas ar visu likuma bardzību pret uzņēmēju Vasiliju Rožkovu. Sākotnēji lieta bijusi sadalīta divās daļās – viena pret V. Vaškeviču, otra pret V. Rožkovu, taču kriminālprocess pret V. Rožkovu, kā liecina portālā www.pietiek.com publicētā dokumenta kopija, jau ir izbeigts pierādījumu trūkuma dēļ. Savukārt T. Kravalim, iespējams, piemērota procesuālā aizsardzība, kamdēļ tad arī process tiek skatīts slēgtā sēdē.

Pēc tiesas sēdes prokurors Arvis Miglāns no komentāriem Neatkarīgajai atturējās, paskaidrojot, ka tas saistīts ar to, ka tiesas sēde bijusi slēgta. Arī iepriekš viņš saistībā ar šo lietu nav runājis daudz, paužot vien, ka apsūdzība lietā savāktos pierādījumus uzskata par pietiekamiem, lai celtu apsūdzību.

Pirmā tiesas sēde nebija ilga – apmēram pusstundu –, jo izrādījās, ka turpmāk procesā piedalīsies vēl viens aizstāvis – advokāte no Strasbūras (Francija) juristu biroja CAA Kristīne Krīgere, kurai tiesa devusi laiku iepazīties ar lietas materiāliem.

K. Krīgere Neatkarīgajai sacīja, ka turpmāk piedalīsies V. Vaškeviča aizstāvības komandā kā pilnvērtīga locekle, īpaši liekot akcentu uz cilvēktiesību jautājumiem, kuros ir speciāliste.

K. Krīgere pastāstīja, ka, jau virspusēji iepazīstoties ar lietu, pamanījusi divas problēmas kriminālprocesa gaitā, kas, iespējams, ir pretrunā ar starptautisko cilvēktiesību normām. Pirmkārt, tas, ka lieta tiek izskatīta slēgti. Otrkārt, līdz pat šai dienai aizstāvībai nav bijis ļauts iepazīties ar visiem krimināllietas materiāliem.

Pagājušā gada 14. novembrī Rīgas apgabaltiesā tika saņemta V. Vaškeviča aizstāves, zvērinātas advokātes Jeļenas Kvjatkovskas sūdzība par tiesneses Tamāras Brodas atteikumu izsniegt aizstāvībai nepieciešamās dokumentu kopijas. 28. novembrī Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Sandra Strence ar savu lēmumu lika tiesnesei izsniegt 36 aizstāvības prasīto dokumentu kopijas V. Vaškeviča aizstāvei, tomēr tiesnese šo lēmumu neizpildīja. Aizstāvība decembrī ir iesniegusi jaunu sūdzību S. Strencei – tagad jau par to, ka T. Broda atsakās izpildīt viņas lēmumu.

V. Vaškevičs pēc tiesas sēdes steidzīgi devās projām no tiesas nama, pa ceļam Neatkarīgajai paužot vien dažus teikumus: «Tiesa notiek slēgti tāpēc, lai mani iesēdinātu cietumā pa kluso – lai sabiedrība neuzzinātu, ka pret mani vērstās KNAB operatīvās darbības un prokuratūras apsūdzība ir neizdevusies provokācija un safabricējums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, VID, Vladimirs Vaškevičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats