25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » «KPMG» rosina sākt «Krājbankas» bankrota procedūru
«KPMG» rosina sākt «Krājbankas» bankrota procedūru
Autors: Apollo.lv / 31. janvāris 2012, 12:52
«Latvijas Krājbankas» maksātnespējas administrators uzņēmums «KPMG Baltics» (KPMG) otrdien izplatītajā paziņojumā medijiem norāda, ka «Krājbanku» nav iespējams glābt, tādēļ rosina sākt bankas bankrota procedūru.


«KPMG» ir rūpīgi izvērtējis iesniegtos sanācijas priekšlikumus pēc vairākiem kritērijiem. Viens no tiem bija kreditoru prasību restrukturizācija, kur visi priekšlikumi balstījās uz pieņēmumu, ka visi kreditori, tai skaitā Latvijas valsts, ir gatavi finansiāli iesaistīties «Krājbankas» glābšanā. Taču saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu Noguldījumu garantiju fonds, kas ir lielākais bankas kreditors, nedrīkst līdzekļus izmantot citiem mērķiem, kā tikai garantēto atlīdzību izmaksai. Bez kreditoru līdzdalības potenciālā investora piedāvātais finanšu ieguldījums bija nepietiekams, raksta Apollo.lv.

Administrators norāda, ka kopumā vērtēti četri sanācijas priekšlikumi, kas tika iesniegti administratoram. Diviem priekšlikumiem bija dažādi iesniedzēji, bet viens un tas pats investors. Diemžēl tā piedāvātais finanšu ieguldījums nebija pietiekams, lai banku sanētu. Turklāt tas prasīja arī būtisku valsts līdzdalību, tai skaitā pārvēršot lielākā bankas kreditora Noguldījuma garantiju fonda prasījumu pret «Krājbanku», kas izveidojies, izmaksājot garantētos noguldījumus bankas klientiem, ilgtermiņa parādzīmēs.

Tādējādi neviens no piedāvātajiem sanācijas priekšlikumiem neatbilda visiem izvirzītajiem kritērijiem.

Administrators ir apstiprinājis Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) savu rekomendāciju par bankrotu kā «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas risinājumu.

Ja FKTK to akceptēs, tiks uzsākta dokumentācijas gatavošana, kuru iesniegt tiesā, lai ierosinātu bankrota procedūru, norāda «KPMG».

FKTK pirmdien, 30.janvārī ir saņēmusi «KPMG» iesniegto precizēto maksātnespējas risinājumu, informē komisijas pārstāve Agnese Līcīte.

Komisija ne vēlāk kā 22.februārī pieņems lēmumu par KPMG lēmuma apstiprināšanu vai noraidīšanu.

FKTK pēc lēmuma pieņemšanas par «KPMG» lēmuma apstiprināšanu vai noraidīšanu nekavējoties informēs arī sabiedrību, uzsver Līcīte.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Agnese Līcīte, KPMG, KPMG Baltics, Latvijas Krājbanka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats