20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sods par ēkas jumtu ar sniegu 1000 latu
Sods par ēkas jumtu ar sniegu 1000 latu
Autors: Zane Plone / NRA.lv / 26. janvāris 2012, 12:04
Rīgā Administratīvās inspekcijas reidā atklājās, ka ēku jumti netiek attīrīti no sniega un lāstekām, trotuārus gan tīra, bet sniegs netiek izvests no attīrītās teritorijas un krājas visbiežāk trotuāru malās.


«Torņa ielā ir maz ēku, kurām būtu notīrīti jumti, un drīzumā šis sniegs kritīs uz ietves, kas var ne tikai sabojāt mašīnas, bet arī apdraudēt cilvēku veselību,» situāciju komentē Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. Meistaru ielā uz ēkām vērojamas lāstekas un sniegs. Tāda pati situācija ir arī Kaļķu ielā un Skārņu ielā. Kopumā apstākļi Vecrīgā ir līdzīgi – uz ēku jumtiem ir sniegs un lāstekas, un sniegs ir ietvju malās vai uz ceļa braucamās daļas.

Vakar Vecrīgas ielās Administratīvās inspekcijas reidā, kurā pārbaudīja ietves un ēku jumtus ziemā, piedalījās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs un citas amatpersonas, kā arī nevalstiskā sektora pārstāvji. Pārbaudīta Jēkaba iela, Torņa iela, Meistaru iela, Kaļķu iela un Skārņu iela, raksta NRA.lv.

Redzot, ka Vecrīgas ielās parādās ietvju apsaimniekošanas brigāde, brauc sāls kaisīšanas mašīna, kā arī tehnika, ar ko var notīrīt sniegu no jumtiem, A. Ameriks norāda, ka to gan šogad Vecrīgā vēl nebija redzējis. Viņš min – tas ir tāpēc, ka atbildīgās institūcijas bija dzirdējušas par gaidāmo reidu, tāpēc manāma tik liela aktivitāte.

Jēkaba ielā ietve bija notīrīta, tomēr sniegs nav izvests, bet uzgrūsts uz ceļa braucamās daļas. Ielās varēja novērot, ka pie ēkām novilktas brīdinājuma lentes. «Daži uzskata, ja pie ēkas novelk brīdinājuma lenti, tad īpašnieks izvairīsies no atbildības, bet tās ir muļķības,» stāsta A. Ameriks un joko, ka tās drīzāk ir kā svētku rotājums, nevis kā brīdinājums.

Noteikumos par pilsētas teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu paredzēts naudas sods par savlaicīgu ēkas jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma, kā arī par netīrītām, nekaisītām ietvēm. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 250 latu, bet juridiskām personām – 1000 latu. J. Radzevičs uzsver, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Izpilddirektors arī norāda, ka lētāk sanāk notīrīt jumtus nekā maksāt sodu vai kompensācijas cietušajiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: jumts, Juris Radzevičs, Rīgā Administratīvā inspekcija, sods

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats