25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kāpēc benzīna cenas nemainīgi augstas
Kāpēc benzīna cenas nemainīgi augstas
Autors: Apollo.lv / 18. janvāris 2012, 18:57
Aizvadītajās dienās gan benzīna, gan dīzeļdegvielas cenas Eiropā par vienu tonnu saglabājās nemainīgi augstā līmenī - tuvu 1000 ASV dolāru (556 latu) atzīmei, portālu «Apollo» informēja «Statoil» Degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns, skaidrojot nemainīgi augstās cenas iemeslus.


Kā norāda Skrābāns, ASV dolāra kurss turpināja palielināties un atkal sasniedza jaunu rekordlīmeni – 55, 6 santīmi par vienu ASV dolāru, ko ietekmēja arī eirozonas valstu kredītreitingu pazemināšana, kas bija iemesls eiro un arī lata kursa samazinājumam attiecībā pret ASV dolāru.

Joprojām galvenie notikumi pasaulē, kas pēdējās nedēļas ir ietekmējuši degvielas cenu pieaugumu, bija saspīlējums Persijas līcī, kura risināšanā jau iesaistījušās vairākas pasaules lielvalstis. Tāpat joprojām cenas ietekmē iepriekš notikušie nemieri Nigērijā, neraugoties uz to, ka ir izdevies ar nemierniekiem panākt vienošanos, informē Skrābāns.

Taču kā vienu no būtiskākajiem cenu paaugstināšanas iemesliem pēdējās dienās Degvielas kategorijas vadītājs min pozitīvos Ķīnas makroekonomikas datus.

«Ņemot vērā Ķīnas ietekmi uz pasaules ekonomiku, pozitīvi dati no makroekonomikas var norādīt uz iespējamu naftas produktu pieprasījuma pieaugumu, kas savukārt notur naftas produktu cenas augstā līmenī,» viņš paskaidroja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: benzīns, Kaspars Skrābāns, Ķīna, Statoil

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats