28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par VDI direktoru apstiprina Renāru Lūsi
Par VDI direktoru apstiprina Renāru Lūsi
Autors: BNA / 17. janvāris 2012, 17:32
Otrdien, 17.janvārī, valdība vienojās pārcelt līdzšinējo Valsts darba inspekcijas (VDI) direktora vietnieku un direktora pienākumu izpildītāju Renāru Lūsi VDI direktora amatā, informē Labklājības ministrija (LM).


Pārcelšana notiek saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 11.panta trešo daļu un 37.panta pirmo un trešo daļu labas pārvaldības nodrošināšanai valsts interesēs, kā arī, lai nodrošinātu racionālu un kvalitatīvu Valsts darba inspekcijas funkciju izpildi, un, ņemot vērā R.Lūša atbilstību VDI direktora amatam izvirzītajām prasībām. 

R.Lūsim ir akadēmiskā augstākā izglītība (maģistra grāds ekonomikā) un profesionālā augstākā izglītība (darba aizsardzībā). Pirms savas profesionālās darbības uzsākšanas VDI, R.Lūsis ir bijis ilggadējs LM Darba departamenta direktora vietnieks un Darba aizsardzības politikas nodaļas vadītājs.

R.Lūsim ir ilggadēja pieredze starptautiskos sadarbības jautājumos dažādās Eiropas Savienības līmeņa komitejās un projektos kā Latvijā, tā arī citās valstīs ar Labklājības ministrijas un Valsts darba inspekcijas kompetenci saistītajās darba apstākļu uzlabošanas jomās.

Atgādinām, ka R.Lūsis VDI direktora vietas izpildītāja pienākumus pildīja kopš 2011.gada 14.februāra.

LM informē, ka pagājušā gada otrajā pusē diskutētā un rosinātā triju inspekciju apvienošana nenotiks. VDI turpinās darbu kā līdz šim, savukārt uz esošās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bāzes, pievienojot šobrīd LM esošo sociālo pakalpojumu sniedzēju kvalitātes kontroles funkciju, plānots veidot LM pakļautībā esošu neatkarīgu institūciju. Šobrīd šīs institūcijas izveide ir plānošanas stadijā. Lēmumu par tās izveidi pieņems valdība un provizoriskais jaunās institūcijas darbības uzsākšanas laiks ir 2013.gada 1.janvāris.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Labklājības ministrija, Renārs Lūsis, VDI

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats