28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kļūstot vēsākam, aptiekās pieaug pieprasījums pēc pretgripas medikamentiem
Kļūstot vēsākam, aptiekās pieaug pieprasījums pēc pretgripas medikamentiem
Autors: BNA / 13. janvāris 2012, 15:25
Gaisa temperatūras samazināšanos sola jau šajās brīvdienās, tādēļ cilvēki aktīvāk sāk domāt par gripas profilaksi vakcinējoties un stiprinot imunitāti. Kā norāda aptiekāri, iestājoties aukstam laikam pieaug cilvēku skaits, kas vēlas iegādāties dažādus pret-saaukstēšanās medikamentus.


Šobrīd, kad jau dzirdams par vairākiem gripas gadījumiem, cilvēki aktīvāk vēršas pie speciālistiem, lai sevi un savu ģimeni pasargātu no vīrusa infekcijām un saslimšanas. “Pieprasījums, viennozīmīgi, pieaug tieši laikā, kad gaisa temperatūra laukā kļūst vēsāka. Bērniem tas ir ļoti izteikti, jo aukstam laikam iestājoties gan skolēni, gan arī bērnu dārza bērni saslimst tieši kontaktējoties ar citiem, no tā bērnus ir grūti pasargāt,” stāsta “A APTIEKA 15” aptiekāre Tatjana Komiča.

Efektīvākais profilakses līdzeklis pret gripu ir vakcinēšanās, taču nereti par to tiek aizmirsts, vai arī līdzekļu taupības nolūkos, cilvēki izvēlas iztikt ar imunitātes stiprināšanu ar citiem paņēmieniem. “Pircējiem iesakām vairāk vērības pievērst profilaksei, jo bieži vien novērojama situācija, ka cilvēki nāk uz aptieku tad, kad slimība jau ir strauji progresējusi. Šādos gadījumos ir grūtāk izveseļoties, un ārstēšanās izdevumi ir lielāki. Lai izvairītos no saslimšanas iesakām lietot dažādus homeopātiskos līdzekļus, zivju eļļas, C vitamīnu, savlaicīgi dzert tējas, jo uzreiz kā kaklā jūtama niezoša un sūrstoša sajūta, lieliski palīdz sildīšana,” skaidro Tatjana Komiča.

Salīdzinoši ar citiem gadiem, tagad cilvēki, iegādājoties profilakses līdzekļus un medikamentus, cenšas taupīt.

“Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem situācija ir aptuveni tāda pati, vienīgi cilvēki nākot uz aptieku jautā pēc lētākiem medikamentiem, kas nodrošinātu tādu pašu atlabšanas efektivitāti kā dārgākie medikamenti, tas skaidrojams ar krīzes radīto situāciju, cilvēki vairs nevar atļauties iegadāties vienu sīrupa pudelīti par 10 latiem, tā vietā cilvēki grib iegādāties lētākas zāles,” skaidro Tatjana Komiča.

Nereti gan pārlieka taupība nozīme arī lielāku risku saslimt, kas, savukārt nozīmē papildus izdevumus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: A APTIEKA 15, gripa, Tatjana Komiča

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats