19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Iedzīvotāji par mājokļa siltināšanu domā jau laicīgi
Iedzīvotāji par mājokļa siltināšanu domā jau laicīgi
Autors: BNA / 18. marts 2011, 10:57
Kā liecina uzņēmuma “Tenapors” sniegtā informācija, iedzīvotāji, tuvojoties siltajam laikam, aktīvi interesējas par namu siltumizolācijas uzlabošanu un iespējām vasaras un nākamās ziemas periodā.


Veicot ēku būvniecību un papildu siltināšanu, pamatu un grīdas grunts plātnes siltināšana ir neatņemama darba sastāvdaļa, lai samazinātu ēkas kopējos siltuma zudumus. Caur norobežojošajām konstrukcijām, kas ir saskarē ar grunti, veidojas 10% līdz pat 20 % no kopējiem ēkas siltuma zudumiem. Grunts konstrukciju siltināšana būtiski atšķiras no ārsienu un jumta konstrukciju siltināšanas un līdz ar to siltumizolācijas materiālu, kas piemēroti ārsienu vai jumtu siltināšanai, izmantošana nav efektīva grunts konstrukcijās.

“Pēc nepieciešamajiem kritērijiem visatbilstošākie ir siltumizolācijas materiāli ar slēgto poru struktūru – speciālās presformās izgatavots priekšputotais putupolistirols (EPS) vai arī ekstrudētais putupolistirols, kas ir izdevīgs un dod garantiju siltuma noturībai,” atzīst uzņēmuma “Tenapors” valdes loceklis Marats Ņeverovskis.

Izvērtējot grunts konstrukciju siltināšanu, jāiegaumē, ka vislabāk ir izmantot siltumizolācijas materiālus ar slēgto poru struktūru, tādējādi nodrošinot visas nepieciešamās prasības – minimālo ūdensuzsūci, augsto slodzes izturību un minimālos siltuma zudumus. Savukārt, veicot siltumizolācijas materiālu izvēli, ikvienam būtu jāizvērtē, cik ekonomiski un tehniski racionāli ir izmantot augstas spiedes stiprības siltumizolācijas materiālu risinājumos, kur grunts radītās slodzes ir salīdzinoši nelielas.

“Presformā izgatavotā priekšputotā putu polistirola EPS plātņu stiprība ir pilnībā pietiekama, lai garantētu to raksturlielumu nemainīgumu vismaz 50 gadus. Arī pārējie materiāla parametri nodrošinās vislabākos siltumtehniskos rezultātus. Ikvienam siltumizolācijas materiālam ir atsevišķi  labākais pielietojuma risinājums un no Tenapors produkcijas klāsta vienmēr ir iespējams atrast konkrētajam risinājumam tehniski un finansiāli izdevīgāko materiālu, kas garantē visaugstāko kvalitāti un pielietojumu ar atbilstošu efektivitāti,” atzīst Marats Ņeverovskis. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzīvo siltāk Ēku renovācija energoefektivitā, Izdevīgākie siltumizolācijas materiāli, Lētākā Siltināšana, Pamatu siltumizolācija Putuplasts, Putupolistirols, Siltināšanas sertifikāts ETAG 004, Tenapors

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats