19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Pārtika, veselīgs uzturs » Pieaug pieprasījums pēc Latvijā augušiem rudens dārzeņiem
Pieaug pieprasījums pēc Latvijā augušiem rudens dārzeņiem
Autors: bizness.lv / 12. oktobris 2018, 12:36

Līdz ar aktīvās ražas sezonas noslēgumu privātajos mazdārziņos, veikalos pieaug pieprasījums pēc Latvijā audzētiem rudens dārzeņiem, liecina nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI dati.


SIA “ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukapteine apstiprina – oktobra sākumā parasti vērojams pieprasījuma pieaugums Latvijā ražotajiem rudens dārzeņiem. Šis ir laiks, kad ir novākta mazdārziņos izaugusī raža, kas nav paredzēta ilgstošai glabāšanai, un pēc vitamīniem bagātajiem dārzeņiem un augļiem cilvēki atkal dodas uz veikaliem.

SIA “ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukapteine stāsta: “Pieprasījums pēc Latvijā augušiem dārzeņiem un augļiem nemainīgi ir augsts, taču arī te vērojams cikliskums. Pašmāju dārzos augušos labumus cilvēki aktīvi iegādājas jaunās ražas sezonas sākumā, kad pašu vai tuvinieku dārzos audzētie labumi vēl nav ienākušies, bet lielie zemnieki veikaliem jau spēj piedāvāt agrīno šķirņu dārzeņus. Pēc tam jauns pieprasījuma kāpums vērojams oktobra sākumā, kad aktīvā ražas sezona būtībā ir beigusies.

Tāpat sezonalitāte vērojama arī konkrētu dārzeņu un augļu veidu izvēlē – pavasarī strauji aug pieprasījums pēc jaunajiem zaļumiem, lapu salātiem, redīsiem, savukārt rudenī pircēji vairāk izvēlas tādus dārzeņus, kas raksturīgi rudenim – ķirbjus, bietes, skābos kāpostus.” 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats