20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Loģistika, transports » Skanstes tramvaja līnijas projekta īstenošana atlikta vismaz uz gadu
Skanstes tramvaja līnijas projekta īstenošana atlikta vismaz uz gadu
Autors: BNA / 27. decembris 2018, 15:28
Rīgā plānotā Skanstes tramvaja līnijas izbūve atlikta vismaz uz gadu, ceturtdien intervijā Latvijas Radio atzina SIA “Rīgas satiksme” pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss.

Ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktos kriminālprocesus par “Rīgas satiksmes” trim iepriekš veiktajiem iepirkumiem, tam ir apturēts Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums, kā rezultātā atlika arī plānotā Skanstes tramvaja līnijas projekta īstenošana.

“Projekts nav apdraudēts, bet ieviešanas grafiks atliekas vismaz par gadu,” teica Matīss.

Kā zināms, bija paredzams, ka būvniecības darbi sāksies 2018. gadā. Sākot būvniecības darbus plānotajā termiņā, projektu bija plānots pabeigt 2022. gadā. Kopējais finansējums plānots 97,4 miljoni eiro, no kuriem 70 miljoni eiro – Kohēzijas fonda finansējums, bet 27,4 miljoni eiro – “Rīgas satiksmes” finansējums.

“Rīgas satiksmes” pagaidu valdes vadītājs norādīja, ka šobrīd šajā projektā ir noslēgts tikai viens līgums – par projektēšanu, bet iepirkumi par jaunās tramvaju līnijas izbūvi, kā arī par attiecīgajā līnijā paredzētā ritošā sastāva iegādi, nav noslēgušies un, visticamāk, tiks sludināti no jauna.

“Tāpēc te ir iespējama nobīde laikā, kas varētu būt par apmēram gadu, bet tas ir būtiski, lai sabiedrības interesēs būtu caurspīdīgs un skaidrs process, lai nebūtu kaut kādu zemūdens akmeņu, lai nebūtu apvainojumu, un vēlams, lai nefigurētu kompānijas, kuras jau šobrīd tiek apsūdzētas koruptīvos darījumos,” sacīja Matīss.

Viņš atzina, ka plānots veidot jaunu “Rīgas satiksmes” Iepirkumu komisijas sastāvu, un vēl šajā gadā plānots piesaistīt starptautisku auditorkompāniju.

Kā zināms, KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim “Rīgas satiksmes” veiktajiem iepirkumiem – par 2016 . gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, 2013. gada iepirkumu par trolejbusu piegādi un 2013. gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats