28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Latvijas zīmoli » Dabīgu Produktu ražotāji arvien vairāk izvēlas kartona iepakojumu
Dabīgu Produktu ražotāji arvien vairāk izvēlas kartona iepakojumu
Autors: BNA / 9. februāris 2012, 17:14
Kā pierādījies biroja “Dabīgs Produkts” tirgus izpētē, uzņēmumi, kas nodarbojas ar dabīgu produktu ražošanu, meklējot labākos variantus preču iepakošanai, visbiežāk izvēlas kartonu, atzīstot to par ekoloģisku, vizuāli, kā arī funkcionāli piemērotu.


Iepriekš nereti ražotājiem nācies saskarties ar problēmu, ka dabīgie produkti, kur īpaši piedomāts par sastāvu un preces nekaitīgumu organismam un apkārtējai videi, jāiesaiņo plastmasas maisiņos vai polietilēna paciņās.Uzņēmumi meklē arvien jaunas iespējas, kā no šāda absurda izvairītos, priekšroku dodot papīra, kartona vai cita dabas materiāla iepakojumam. Tā kā papīrs ir maznoturīgs pret ārējās vides iedarbību, savukārt koks vai citi materiāli ir smagi, mazāk praktiski un dārgāki, izvēle ir par labu kartonam.

Kartonu līdzīgi kā papīru izgatavo no celulozes jeb koksnes, taču tas ir blīvāks un līdz ar to arī izturīgāks par parastu papīru. Kartonu iespējams veidot arī no makulatūras, padarot to dabai draudzīgāku, vienlaikus saglabājot labās īpašības.

SIA “Aimax” ir Latvijas vietējais uzņēmums, kas nodarbojas ar kartona stendu un iepakojuma ražošanu. Kā novērots, interese par dabisku un videi draudzīgu iepakojumu pieaug ne vien no sabiedrības – patērētāju, bet arī ražotajā puses. “Arvien pieaug to ražotāju skaits, kas vēršas pie mums ar jautājumu par iepakojuma izstrādi visdažādākajiem produktiem. Tā kā piedāvājam gan standarta iepakojumu, gan speciāla dizaina kastes un pakas, un mūsu iepakojums tiek veidots no dabīga kartona, to izvēlas uzņēmumi, kas ražo dabīgus produktus, ka arī tie, kas vēlas savu produkciju īpaši izcelt. Kā pierādās, pircējs tomēr dod priekšroku kartona iepakojumam tā vieta, lai izvēlētos sintētisku materiālu,” norāda kartona iepakojuma ražotāja “Aimax” projektu vadītāja Ilona Rimševica.

“Rūpējoties par savu un savu tuvinieku veselību, cilvēki meklē iespējas dzīvot saskaņā ar dabu – izvēlas dabīgu kosmētiku, veselīgus un dabiskus pārtikas produktus, kā arī novērtē iepakojumu, kas ir videi draudzīgs. Tikai šāds dzīves stils var garantēt Latvijai un visai pasaulei izdzīvošanu ilgtermiņā, tādēļ priecē tas, ka arī uzņēmēji savstarpēji sadarbojas un meklē jaunus interesantus risinājumus, kā savu produktu nogādāt pircējam patīkamākā formāta, piemēram, dabiskā kartona iepakojumā,” atzīst biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aimax, Dabīgs Produkts, Ilona Rimševica

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats