19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs » Uzņēmēji attālinātajā grāmatvedības un finanšu servisā saredz jaunas iespējas
Uzņēmēji attālinātajā grāmatvedības un finanšu servisā saredz jaunas iespējas
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 16. decembris 2013, 15:17
Attālinātie grāmatvedības un finanšu pakalpojumi kļūst arvien populārāki ne tikai Latvijas teritorijā, bet arī Eiropā un citās pasaules valstīs. Uzklausot vietējo uzņēmēju vēlmi pēc kvalitatīva šāda veida pakalpojuma sniedzēja, Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs (LUAC) ir līdzfinansējis attālinātās grāmatvedības sistēmas “FGS” izveidi, tādējādi nodrošinot mazajiem un vidējiem uzņēmumiem iespēju saņemt patiesi kvalitatīvu un inovatīvu pakalpojumu. Uzņēmumu vadītāji augstu novērtē šo iespēju un aktīvi piesakās izmantot “FGS” profesionāļu kompetenci sava biznesa attīstībai.


Galvenā attālinātās grāmatvedības sistēmas “FGS” priekšrocība ir kvalitatīvāka un ekonomiskāka uzticētās funkcijas izpilde. Augstā darba kvalitāte skaidrojama ar augsti kvalificētiem speciālistiem, kuri šajā sfērā guvuši vairāk nekā 20 gadu pieredzi. Izmantojot attālinātos grāmatvedības un finanšu pakalpojumus, uzņēmumiem ir iespēja sekot līdzi savai finanšu plūsmai, kā arī pārzināt lietvedības, nodokļu, darba likumdošanas izmaiņas un citus jautājumus.

“Darba izbraukumu dēļ bieži neesmu birojā uz vietas, tāpēc uzņēmuma darbību līdz šim varēju kontrolēt tikai telefoniski, turklāt informāciju uzzinot virspusēji. Kopš uzņēmumā esam ieviesuši attālinātās grāmatvedības sistēmu, uzņēmuma augšupeja un attīstība ir ļoti jūtama. Spēju sekot līdzi naudas plūsmai un jebkurā brīdī izmainīt dienas plānu un reaģēt uz izmaiņām, problēmjautājumus atrisinot nekavējoties. Uzskatu, ka šos pakalpojumus vajadzētu izmantot arvien vairāk uzņēmumiem, jo tā ir iespēja strādāt efektīvāk un ievērojami ietaupīt,” norāda metālapstrādes uzņēmuma pārstāvis Valdis Balodis.

“Mazo un vidējo uzņēmumu attīstība ir būtiska ne tikai ekonomisko apsvērumu dēļ, bet arī mūsu valsts ticībai tās spēkiem.  Attālinātie grāmatvedības pakalpojumi ir veiksmīgs un efektīvs uzņēmuma finanšu pārvaldīšanas veids, kuru mērķis ir optimizēt darba procesu un sakopot visus spēkus kompānijas izaugsmes veicināšanai. Uzņēmumi, kas jau izmanto šo pakalpojumu, atzinīgi novērtē iespēju piekļūt saviem grāmatvedības datiem no jebkuras vietas un jebkurā laikā, tādējādi labāk izprotot savu biznesu un uzlabojot kopējo uzņēmuma naudas plūsmu. “FGS” profesionālā komanda šajā sfērā darbojas ļoti ilgi, līdz ar to - jo lielāka specializācija, jo vienkāršāka vadība, jo labāka vadība, jo lētāks process,” atzīst  LUAC vietējo uzņēmumu atbalsta un attīstības programmu padomes loceklis Aivars Kalniņš.

Kā norāda “FGS” pārstāve Dzintra Renigere, arvien vairāk uzņēmumu novērtē attālināto grāmatvedības pakalpojumu sniegtās priekšrocības. Šis pakalpojums ļauj ne tikai ietaupīt laiku un naudu profesionāla grāmatveža sameklēšanai, bet arī atbrīvo no licencētu programmu iegādes, nav jārēķinās ar samaksu IT speciālistam u.c. Katram uzņēmumam esot iespēja izvēlēties sev vispiemērotāko pakalpojumu paketi, droši un savlaicīgi plānojot savas izmaksas. Pakalpojums pieejams par pieņemamu, fiksētu mēneša maksu, sākot no pārdesmit latiem mēnesī.

“FGS” strādā, kā konkrētā uzņēmuma struktūrvienība, kas atrodas „blakus telpā” vai „blakus mājā”. Telefona sakari ar grāmatvedību tiek uzturēti visas dienas garumā, aktīvi izmatojot arī e-pastu un faksu. Bet galvenā priekšrocība, kas rada būtisku atšķirību no grāmatvedības ārpakalpojuma, ir datu apstrādes nepārtrauktais cikls ar iespēju izmantot finanšu informāciju uzņēmuma atbildīgajiem darbiniekiem ikdienā. Vadītāju un citu darbinieku datoros ir redzama informācija par klientu rēķinu apmaksas stāvokli, noliktavas krājumu stāvokli un ne tikai.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: attlālinātā grāmatvedība, biznesa vadības sistēmas, dokumenti, Dzintra Renigere, ekonomija, eksperti, Epicor iSCALA, FGS, finanses, Finanšu Grāmatvedības Sistēmas, finanšu informācija, grāmatvedība, grāmatvedības ārpakalpojumi, grāmatvedības izmaksas, grāmatvedības programma, grāmatvedības speciālisti, iNTRA, līdzfinansē, LUAC, priekšrocības, reāllaika tiešsaiste, uzņēmumi novērtē

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats