20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs » LUAC atbalsta programma palīdzēs uzņēmumiem uzlabot ražošanas efektivitāti
LUAC atbalsta programma palīdzēs uzņēmumiem uzlabot ražošanas efektivitāti
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 23. aprīlis 2013, 11:45
Eksporta, kas ir  viens no Latvijas ekonomikas dzinējspēkiem, rādītāji aizvien uzlabojas – pērn mums bija otrais straujākais eksporta kāpums no visām Eiropas Savienības valstīm, tāpat turpina samazināties inflācijas rādītāji, bet iekšzemes kopprodukts pieaug, tomēr vēl ir daudz iespējas izaugsmei.



Mūsu uzņēmumu veiksmīgākai konkurēšanai pasaules tirgos, nepieciešams veikt lielāku darba apjomu augošā pieprasījuma apmierināšanai. Tomēr bieži vien uzņēmumu plāni atduras pret problēmu, kas saistīta ar nepieciešamību pēc izmaiņām ražošanas procesos, tātad ir jāveic ražošanas procesu modernizācija.

“Mums ir daudz un dažādu uzņēmumu, kuri ļoti labi spēj konkurēt ar savas nozares uzņēmumiem citās valstīs, tomēr Latvijā ir arī pietiekoši daudz tādu kompāniju, kas gribētu ielauzties citu valstu tirgos, tomēr viņas to nevar finansiālu apstākļu dēļ. Bieži vien, lai uzņēmums varētu veiksmīgāk konkurēt, primāri nepieciešams uzlabot tā ražošanas efektivitāti,” stāsta Latvijas Uzņēmējdarbības attīstības centra (LUAC) atbalsta programmu projektu vadītājs Kaspars Vītoliņš.

Vēloties dot savu ieguldījumu Latvijas uzņēmējdarbības attīstībā, LUAC vēlas palīdzēt tiem kļūt konkurētspējīgākiem pasaules tirgos, tādēļ tiks veidota atbalsta programmu uzņēmumiem, kuri ir ieinteresēti uzlabot ražošanas efektivitāti.

Darbā ar uzņēmumiem, LUAC eksperti nereti sastopas ar uzņēmēju stāstīto par līdzšinējo pieredzi konkurencē ārvalstu tirgos. Ļoti bieži produktu cena vai piegādes termiņi spēlē izšķirošo lomu, lai vietējais uzņēmums iegūtu jaunu eksporta līgumu, taču novecojušās tehnoloģijas, lielais roku darba īpatsvars un nesakārtotā ražošanas bāze uzņēmumiem neļauj pilnvērtīgi konkurēt ar citu valstu kompānijām. Tāpēc tiek veidota šī atbalsta programma, kur galvenais uzsvars tiek likts uz palīdzību uzņēmumiem projektēt jaunas un uzlabot esošās ražošanas tehnoloģiskās līnijas.

“Mūsu piedāvātā atbalsta programma būs noderīga tiem uzņēmējiem, kuri tālredzīgi domā par sava uzņēmuma veiksmīgu attīstību nākotnē. LUAC palīdzēs analizēt ražošanas procesus, izstrādāsim plānu, kā to visu veiksmīgāk realizēt un optimizēt, tādējādi arī palīdzot veiksmīgā tālākattīstībā,” turpina Vītoliņš.

Uzņēmumi, kuri ir ieinteresēti, lūdzam sazināties ar LUAC pa epastu luac@luac.lv vai zvanot pa tālruni 20076860



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ārvalstu tirgus, atbalsta programma, eksporta tirgus, eksports, konkurence, konkurētspēja, LUAC, ražošanas efektivitāte, ražošanas izmaksas, uzņēumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats