16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs » LUAC izstrādājis atbalsta programmu ārzemēs dzīvojošiem latviešiem sava biznesa uzsākšanai
LUAC izstrādājis atbalsta programmu ārzemēs dzīvojošiem latviešiem sava biznesa uzsākšanai
Autors: bizness.lv / 23. augusts 2012, 12:53
Latvijas Uzņemējdarbības Attīstības centrs (LUAC) izstrādājis īpašu atbalsta programmu latviešiem, kas šobrīd spiesti strādāt ārzemēs, taču kuri vēlas atgriezties Latvijā un šeit veidot savu uzņēmumu. Programmas ietvaros cilvēkiem tiks sniegta palīdzība biznesa ideju iedzīvināšanā. 


Šobrīd viena no lielākajām Latvijas problēmām ir iedzīvotāji, kuri arvien vairāk peļņas iespēju meklējumos dodas prom no mūsu valsts un strādā ārzemēs. Nereti Latvijā paliek šķirtas ģimenes, kā arī zaudējam nodokļu maksātājus, kas kavē ekonomikas attīstību. Tajā pašā laikā, lai arī gribētu, šie cilvēki neredz iespējas atgriezties, jo šeit viņiem nav darba un droša pamata, peļņas iespējas.

LUAC vēlas sniegt atbalstu tautiešu atgriešanai Latvijā, veicinot izbraucēju ideju realizāciju – uzņēmumu radīšanu Latvijā. “Privātais bizness lielā mērā ir solis uz attīstību valstij, kā arī zināmu drošības garantu ģimenēm. Cilvēkiem nereti ir daudz interesantas idejas par sava biznesa veidošanu, taču pietrūkst pārliecības un zināšanas, prasmes šīs idejas realizēt dzīvē, tādēļ esam apvienojuši ekspertus un varam sniegt cilvēkiem palīdzību idejas īstenošanā,” norāda LUAC eksperts, uzņēmējs Aivars Kalniņš (MBA).

Vēl kamēr cilvēks atrodas ārzemēs un strādā, viņam tiks dota iespēja sazināties ar LUAC, pārrunāt savu ideju, kopīgi ar ekspertiem izvērtēt tā stiprās un vājās puses, konkurētspējas iespējas. Papildus tam cilvēki varēs saņemt konsultācijas dažādās ar biznesa uzsākšanu saistītas jomās, lai labas idejas gadījumā jau dibinātu uzņēmumu un ieliktu pamatus tālāka biznesa attīstībai un nodrošinātu stabilu vietu, kurp atgriezties un uzsākt saimniekošanu savā valstī.

“Mums ir svarīgi cilvēkiem dot iespēju un palīdzēt realizēt idejas. Ja viņi būs droši, ka atgriežoties Latvijā viņus nesagaidīs bezdarbs un neziņa par nākotni, bet gan jau uzsākts bizness, kas jāturpina un jāattīsta, vairāk cilvēki apdomās atgriešanās iespējas. Protams, tas nebūs viegli un uzreiz nenesīs milzu peļņu, taču tā ir perspektīva iespēja, kurā ieguldīt darbu un pašam būt savas nākotnes veidotajam,” atzīst Aivars Kalniņš.

Cilvēki, kuriem varētu interesēt šāda atbalsta saņemšana, aicināti sazināties ar LUAC, rakstot uz e-pastu – luac@luac.lv vai zvanot – 20076860.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: atbalsts uzņēmējiem, biznesa iespējas, biznesa veidošana, LUAC, savs bizness, uzņemuma veidošana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats