16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Ekonomists: Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki
Ekonomists: Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 15. novembris 2018, 11:27
Latvija kopumā nekad nav bijusi tik pārtikusi kā tagad, intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks. Viņš atzina, ka Latvijas tautsaimniecība pašlaik ir augšupejošā fāzē, un galvenie riski tās izaugsmei ir saistīti ar norisēm ārpus valsts, tostarp ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības jeb "Brexit".


Viņaprāt, Latvijas ekonomika ir augusi ne mazāk lēni kā kaimiņvalstu tautsaimniecības, un tā ir starp straujāk augošākajām ekonomikām reģionā. Latvijas ekonomika pašlaik ir izaugsmes fāzē - iekšzemes kopprodukts pieaug, bezdarbs ir samērā neliels, iedzīvotāju ienākumi aug, valdība ir piesardzīgāka savos tēriņos. 

"Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki," ir pārliecināts Kazāks. Viņš uzsvēra, ka pašlaik Latvijas ekonomikā nav vērojami "treknie gadi", kas bija 2006. un 2007. gadā, un tas ir labi. "Pārspīlētības tagad ir krietni mazāk nekā iepriekš," sprieda Latvijas Bankas padomes loceklis. Pēc viņa teiktā, Latvijas ekonomikas izaugsme tagad ir mazāk atkarīga no iekšējiem riskiem, vairāk no ārējiem, tostarp no norisēm eksporta tirgos. 

“Nevar teikt, ka viss Latvijā ir lieliski un ka visu esam izdarījuši,” viņš gan piebilda. Latvijā izaugsme pašlaik vērojama visās nozarēs, izņemot finanšu sektoru, kur samazinās nerezidentu ieguldījumi. Tā izaugsme turpmāk lielā mērā būs atkarīga no Latvijas valdības, proti, no tā, kā tiks ieviesti Eiropas Padomes ekspertu komitejas „Moneyval” ieteikumi naudas atmazgāšanas novēršanā. Tam nav daudz laika, un, ja tas netiks izdarīts, tad sekas var būt nepatīkamas, teica Kazāks.

Pēc Latvijas Bankas padomes locekļa teiktā, Latvija ir veikusi vienkāršākās lietas, un, lai tā kļūtu par pārtikušu valsti, nepieciešams veikt sarežģītākas lietas.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats