29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Intervijas » Kariņš: Mēs no mūsu uzņēmējiem prasām daudz
Kariņš: Mēs no mūsu uzņēmējiem prasām daudz
Autors: Baiba Lulle / NRA.lv / 15. janvāris 2014, 11:51
Fragments no šodien "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" publicētās intervijas ar Eiropas Parlamenta Tautas partiju grupas (ETP) deputātu Krišjāni Kariņu (Vienotība).


– EP virzāt grozījumus tā sauktajā naudas pretatmazgāšanas direktīvā, kas paredz kopēja ES reģistra (Reģistra) izveidi par patiesā labuma guvējiem. Ko ES un Latvijai dos tā izveide?

– Aplēses liecina, ka naudas atmazgāšanas apjomi veido līdz 5% no pasaules kopējā IKP. Grozījumu mērķis ir pēc iespējas apgrūtināt nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Reģistrs ļautu uzzināt, kam un kur ir jāmaksā nodokļi, veicinātu godīgu konkurenci un uzlabotu investīciju klimatu dalībvalstīs, uzlabotu konkurences apstākļus mūsu uzņēmējiem, kas lielākoties ir mazie uzņēmumi, kuri nevar atļauties izveidot sarežģītas ofšoru shēmas un ir spiesti maksāt Latvijā noteiktos nodokļus. Latvijā izplatītāka ir ne tik daudz ofšoru izmantošana, cik ieņēmumu slēpšana un daļēja nodokļu nemaksāšana, kas varbūt pasaules mērogā ir sīka blēdība. Mēs no mūsu uzņēmējiem jau prasām daudz, un kopējā Eiropas Reģistra izveide drīzāk piedzītu citu valstu prasības uzņēmējiem tuvāk mūsējām. Mums Uzņēmumu reģistrā, Lursoft jau var atrast daudz informācijas par uzņēmumu īpašniekiem, finanšu rādītājiem, bet, piemēram, Kiprā tas viss atrodas papīru kaudzēs bez jēdzīgas sistēmas. Latvijā nekas nebūtu jāmaina, bet mēs varētu ātrāk un brīvāk dabūt datus no citām ES valstīm, lai pārliecinātos par mūsu uzņēmēju sniegto datu patiesību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krišjānis Kariņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats