25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Intervijas » Broka: Esmu gatava kļūt par tieslietu ministri
Broka: Esmu gatava kļūt par tieslietu ministri
Autors: Baiba Lulle / NRA.lv / 14. novembris 2013, 11:12
Fragments no šodien "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" publicētās intervijas ar Rīgas domes deputātu frakcijas vadītāju Baibu Broku, kuru Nacionālā apvienība izvirzījusi tieslietu ministra amatam atsauktā Jāņa Bordāna vietā. Šonedēļ būtu jāizšķiras jautājumam, vai Bordāns paliks tieslietu ministra amatā.


– Vai NA valde pirms jūsu kandidatūras izvirzīšanas ar jums apspriedās un jūs piekritāt sevis nominēšanai?

– Nebiju tobrīd Latvijā, kad par to tika runāts, bet manis nominēšana nav arī man pārsteigums – esmu NA tieslietu ministra amata kandidāte jau kopš iepriekšējām Saeimas vēlēšanām.

– Viena lieta ir visu laiku būt rezerves sarakstā, cita – tapt oficiāli nominētai!

– Tāda oficiāla nominēšana parādījās tikai pēc tam, kad atbraucu no komandējuma. Kad valdes sēdē mana kandidatūra tika apspriesta, man par to tika paziņots, teicu, ka ir pāragri runāt, ko un kā darīt, jo ir ministrs, kurš ir amatā.

– Ja jūs tomēr kļūtu par ministri, tā netiktu uztverta kā sava veida jūsu Rīgas vēlētāju nodevība, kas par jums balsoja kuplā skaitā? Vai arī liela skāde no jūsu aiziešanas nebūs – tāpat opozīcija neko nevar panākt?

– Nē. Uzskatu, ka NA iekļūšana Rīgas domē jau ir liels sasniegums. Tā ir platforma, kurā varam pārstāvēt tās intereses un vēlmes, ko esam solījuši mūsu vēlētājam. Nākot politikā, izvēle ir būt sabiedriski un politiski aktīvai, atbalstīt NA idejas kopumā, kas ir daudz plašāk nekā darbība Rīgas domē.

– Bet var būt uzskats, ka nostrādājāt Rīgas domes vēlēšanās kā lokomotīve un tagad opozīcijā par šauru.

– Nē, arī opozīcijā šajos nedaudz vairāk nekā trīs mēnešos esmu konstruktīvi strādājusi un sasniegusi diezgan daudz. Esam iesākuši ļoti nopietnas diskusijas par nākamā gada budžetu, par mūsu prioritātēm. Bet, iespējams, esot ministra amatā, būs rīdziniekiem svarīgi jautājumi, kurus var risināt varbūt vēl efektīvāk nekā domē, kaut vai dalītā zemes un ēkas īpašuma jautājumu, kas ir likumdošanas jautājums, turklāt ir TM kompetencē. Ir virkne šādu jautājumu. Tiek pieņemti lēmumi par transporta biļetēm un citi, kurās runājam par tiesiskumu un līdzsvaru.

Politika paliek kā darbavieta, platforma, kurā tu strādā un veido savu karjeru. Lokomotīve vai ne lokomotīve, jautājums, vai tu spēj un gribi darīt lietas labākas. Ja tev tiek piedāvāts kaut kas, kur vari ko izdarīt labāk, un tev partija uzticas, tie ir apstākļi, kas jāņem vērā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Broka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats