28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Kā atrast nekustamā īpašuma aģentu, kuram varat uzticēties?
Kā atrast nekustamā īpašuma aģentu, kuram varat uzticēties?
Autors: Publicitātes materiāls / 8. aprīlis 2019, 14:10
Nekustamo īpašumu tirgus mūsdienās ir plašs, tajā darbojas arī daudzi nekustamā īpašuma aģenti. Tiesa, ne visi no viņiem teicami tiek galā ar saviem darba pienākumiem, tādēļ pirms noslēgt darījumu ar nekustamā īpašuma aģentu, jānoskaidro, vai varat viņam uzticēties.Turpinājumā daži padomi, kas palīdzēs izvērtēt iespējamo sadarbību. 


Izvēlēties uzticamas nekustamā īpašuma aģentūras pakalpojumus

Izvēlieties sadarboties ar nekustamā īpašuma aģentu, kurš pārstāv uzticamu, labi zināmu  kompāniju.  Svarīgi noskaidrot, vai nekustamā īpašuma aģentūra, ar kuras pārstāvi plānojat sadarboties, ir Latvijas Nekustamo īpašumu asociācijas, kā arī Latvijas Īpašumu vērtēšanas asociācijas biedrs. Par labu klientu apkalpošanas kvalitāti liecina arī ISO 9001 sertifikāts. 

Ņemiet vērā paziņu ieteikumus

Vēl viens variants, kā atrast labu aģentu, ir apjautāt paziņas un uzklausīt viņu ieteikumus. Labas atsauksmes ir drošākais veids, kā atrast uzticamu profesionāli. 

Novērtējiet aktivitātes interneta vidē

Liela daļa cilvēku sev nepieciešamo informāciju un pakalpojumus meklē ar interneta starpniecību. Gudrs nekustamā īpašuma aģents to zina - interneta vidē ir pieejama informācija par viņu, tai skaitā kontaktinformācija un atsauksmes no klientiem. Daži nekustamā īpašuma aģenti izveidojuši arī savu blogu, kur dalās ar ieteikumiem un aktuālo informāciju nekustamo īpašumu jomā. Arī tas ir veids, kā viņi vairo savu uzticamību. 

Izvērtējiet vairākas iespējas

Lai izvēlētos patiešām labu aģentu, kurš ņems vērā Jūsu vēlmes un teicami tiks galā ar sev uzticēto, vērts izvērtēt sadarbību ar vairākiem aģentiem un tikai tad izvēlēties piemērotāko. 

 Novērtējiet aģenta aizņemtību

Tas, ka aģents ir aizņemts, var norādīt, ka viņš ir pieprasīts un labi dara savu darbu. Taču te jāņem vērā vēl kāds aspekts – pārlieku liela slodze var mazināt aģenta darba efektivitāti. Pirms sadarbības līguma noslēgšanas vajadzētu precizēt, cik daudz laika viņš veltīs Jūsu nekustamā īpašuma pārdošanas vai iegādes jautājumiem. 

Izpētiet nekustamā īpašuma aģenta publicētos  sludinājumus

Daudzus secinājumus par aģenta darbību var izdarīt, arī iepazīstoties ar aģenta publicēto sludinājumu saturu un fotogrāfijām. 

Uzdodiet jautājumus

Tiekoties ar nekustamā īpašuma aģentu, uzdodiet viņam jautājumus, par kuriem pats esat interesējies, meklējot informāciju par nekustamā īpašuma tirdzniecību. Ja aģents nav pietiekami kompetents, ieteicams meklēt profesionālāku un zinošāku pakalpojuma sniedzēju. 

Jautājiet par citu pakalpojumu sniedzējiem

Vērts apjautāties arī par to, kādus citu ar šo jomu saistītu pakalpojumu sniedzējus (piemēram, būvfirmas vai kredītkompānijas) viņš var ieteikt. Ideālā variantā viņš nosauks vairākas iespējas. Ja viņš slavē tikai vienu konkrētu uzņēmumu, uzmanieties – tas var norādīt, ka viņš to dara personiskās interesēs. 

Ņemiet vērā attieksmi

Apsverot sadarbību ar aģentu, vērtējiet, kāda ir viņa attieksme gan pret klientiem, gan darbu kopumā. Pievērsiet uzmanību gan viņa komunikācijas stilam un paustajam vēstījumam, gan arī izskatam – nevīžīgs, neatbilstoši ģērbies cilvēks diez vai viesīs uzticību. 

Noskaidrojiet cenu līmeni

Pirms došanās uz sarunu ar nekustamā īpašuma aģentu, noskaidrojiet, kādas ir vidējās šāda pakalpojuma cenas Jūsu reģionā. Tas ļaus veiksmīgāk plānot gan sadarbību, gan nekustamā īpašuma darījumus. 

Ja veicot cenu izpēti, secināt, ka šobrīd algot labu nekustamā īpašuma aģentu nevarat atļauties, taču baidāties, ka paša spēkiem pārdot vai nopirkt nekustamo īpašumu Jums neizdosies, varat apsvērt aizņemšanās iespējas. 

Patēriņa kredīts pieejams internetā bez laikietilpīgu formalitāšu kārtošanas, turklāt tā ir iespēja aizņemties tieši sev aktuālo naudas summu. Pirms tam gan jāizvērtē sava maksātspēja un jāatceras, ka kredīts ir atbildīgs lēmums. 




Diskusija par rakstu (1)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats