24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Latvijas Eksportpadome » Latvijas Eksportpadome īsā laikā nodrošina plašu sadarbības partneru loku
Latvijas Eksportpadome īsā laikā nodrošina plašu sadarbības partneru loku
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 22. februāris 2010, 13:42

Latvijas Eksportpadome, uzsākot sadarbību ar lina apģērbu un izstrādājumu ražošanas zīmolu “Kristin”, dažu mēnešu laikā nodrošinājusi piecus nozīmīgus potenciālos sadarbības partnerus Vācijā un Austrijā, kuriem uzņēmums tuvākajā laikā varētu uzsākt savas produkcijas eksportu.


“Sadarbība ar Latvijas Eksportpadomi uzsākusies tiešām cerīgi, par ko ļauj spriest jau pirmie rezultāti pavisam neilgā laika posmā. Tas rada pārliecību, ka organizācija tiešām izprot eksporta nozīmi ikviena uzņēmuma attīstībā, kā arī ir sava darba profesionāļi. “Kristin” vērsās pie Latvijas Eksportpadomes gatavi uzsākt eksportu konkrētās valstīs un dažu nedēļu laikā jau saņēma konkrētus piedāvājumus,” norāda lina apģērbu un izstrādājumu līnijas “Kristin” zīmola vadītāja Sarmīte Neimane.

“Esam gandarīti par sadarbību, kāda izveidojusies ar zīmolu “Kristin”, kā arī citām organizācijām, jo tieši šādi strādājot iespējams sasniegt mērķus. Sadarbība ir veidota uz savstarpējas uzticēšanās pamata, tādēļ tas ļauj ātri manevrēt, apiet birokrātijas šķēršļus, izvērtēt katra produkta eksporta spējas un nodrošināt mūsu biedriem reālus rezultātus eksporta paplašināšanā vai uzsākšanā,” atzīmē Latvijas Eksportpadomes projektu direktors Jānis Āboliņš.

Jau šobrī Latvijas Eksportpadome strādā pie vairāku uzņēmumu izvērtēšanas, konsultējot un pēc izvērtēšanas nodrošinot uzņēmumiem piemērotākos eksporta tirgus, kā arī aktivitātes tirdzniecības paplašināšanai jau esošajos tirgos.

“Protams, ir vērtīgi veikt uzņēmumu izglītošanu, seminārus, ārzemju misijas un problēmu pārrunāšanu pie brokastu galda, taču, kā rāda līdzšinēja pieredze, uzņēmumi vairāk novērtē konkrētus rezultātus – patērētājus eksporta tirgos, produkcijas realizācijas iespējas, kas nes ienākumus un tādējādi attīsta uzņēmumu. Tāpat šiem konsultāciju un informācijas apmaiņas pasākumiem būtu jābūt bez maksas, lai neradītu uzņēmumiem liekus šķēršļus un eksportu padarītu pieejamu ikvienam uzņēmumam,” norāda Jānis Āboliņš.

Uzņēmumi, kuriem interesē šāda veida atbalsts eksporta veicināšanā, kas vēlas konsultēties eksporta jautājumu risināšanā vai uzsākt konkrētu sadarbību jau zināmu mērķu sasniegšanai, joprojām var pieteikties dalībai Latvijas Eksportpadomē.




Diskusija par rakstu (3)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats