28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Redakcijas viedoklis » Dagmāra Beitnere-Le Galla: Polija ir mūsu stratēģiskais partneris Eiropā
Dagmāra Beitnere-Le Galla: Polija ir mūsu stratēģiskais partneris Eiropā
7. aprīlis 2022, 17:26
“Polija ir mūsu stratēģiskais partneris Eiropā, it īpaši šī brīža ģeopolitiskās drošības situācijas kontekstā. Tas ir pamats mūsu nākotnes sadarbībai aizsardzībā, ekonomikā, politiskajā, tostarp parlamentārajā dialogā, un medijos,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla Varšavā, tiekoties ar Polijas Republikas Sejma maršali Elžbetu Viteku (Elżbieta Witek).

Puses pārrunāja ekonomisko sadarbību, tostarp iespēju kopīgi nodrošināt enerģētisko neatkarību no Krievijas gāzes tirgus. Tāpat pārspriestas militārā sadarbības paplašināšanas iespējas. “Šīs sadarbības saites mums nesīs augļus arī pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā. Tas stiprinās mūsu pašapziņu un reģionālo balsi Eiropā,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra iespēju attīstīt arī abu valstu dialogu parlamentārajās platformās, tostarp sadarbībā ar Baltijas Asambleju, kā arī aicināja Polijas kolēģus apmeklēt Trīs jūru iniciatīvas samita parlamentāro forumu šī gada jūnijā Rīgā. “Trīs jūru iniciatīva ir iespēja attīstīt arī mūsu kopīgos infrastruktūras projektus, tostarp Rail Baltica,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda dziļu cieņu Polijai par atbalstu Ukrainai cīņā pret Krieviju. D.Beitnere-Le Galla īpaši atzīmēja Polijas sniegto drošo patvērumu Ukrainas bēgļiem un to integrācijas centienus Polijas sabiedrībā. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla arī nepieciešamību kopīgi cīnīties pret Krievijas īstenoto informatīvo karu.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājas biedre tikās arī ar Polijas Sejma vicemaršalu Rišardu Terlecku (Ryszard Terlecki), Polijas-Latvijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju Robertu Telusu (Robert Telus), kā arī vairāku Sejma komisiju pārstāvjiem, ar kuriem tika pārrunāti aizsardzības, enerģētiskās neatkarības un mediju politikas jautājumi.

D.Beitnere-Le Galla kopā ar Baltijas Asamblejas Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komisijas vadītāju Reini Znotiņu uz Poliju darba vizītē bija devusies pēc R.Terlecka ielūguma. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats