Vilnis Ķirsis
politika
Pievienots 2013 gada 30. janvārī | 0 komentāri
Pēdējās nedēļas laikā Rīgas mērs ir nācis klajā jau ar veseliem diviem sirdi plosošiem rakstiem par to, kāpēc par apkuri Rīgā ir jāmaksā tik lieli rēķini un kāpēc līdz šim nekas taustāms nav izdarīts ēku siltināšanas jomā. Viņu atspēkot ir metusies cita mēra kandidāte, kura tikpat sirdi plosošā rakstā vēsta, ka vainīgs, protams, ir mērs, bet aiz visa tomēr slēpjas Maskavas roka.
Pievienots 2013 gada 10. janvārī | 0 komentāri
Pirms kāda laika medijos publicēju rakstu „Vislētākā enerģija ir tā, kuru netērējam”. Tajā dalījos ar savu viedokli par siltumenerģijas taupīšanas un ēku siltināšanas problēmām, salīdzinot situāciju Rīgā un Latvijā kopumā. Es mēģināju pamatot ideju, ka ilgtermiņā daudz lielāka nozīme būtu tam, ja pašvaldībā tiktu aktīvi siltinātas ēkas, nevis vienkārši samazināts pievienotās vērtības nodoklis (PVN) siltumenerģijai, ko šobrīd rosina darīt Rīgas domes vadība.
Pievienots 2012 gada 28. decembrī | 0 komentāri
Nedēļu atpakaļ Latviju pāršalca aukstuma vilnis, kas daudziem cilvēkiem lika aizdomāties par tādu sen piemirstu lietu kā ēku siltināšana. Un, lai arī šis jautājums kļuva aktuāls daudz kur Latvijā, ir jāatzīst, ka rīdzinieki pašlaik, salīdzinot ar citu pilsētu iedzīvotājiem, tik tiešām atrodas neapskaužamā situācijā.
Par autoru
Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas parlame ...
Vairāk
Reklāma