Valdis Dombrovskis
politika
Apsveikums Latvijas iedzīvotājiem 4. maijā
Pievienots 2011 gada 4. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Šogad aprit 21 gads kopš Latvijas tauta starptautiskajai sabiedrībai paziņoja par savu apņemšanos atjaunot valsts neatkarību, pāršķirot jaunu lappusi mūsu tautas vēsturē. Tolaik visa pasaule ar apbrīnu vēroja Latvijas tautu, kas spēja panākt savas tiesības bez vardarbības, bet ar – drosmi, vienotību un apņēmību.

Neatkarība pavēra jaunas iespējas gan katram no mums individuāli, gan valstij kopumā. Esam centušies pietuvoties to valstu līmenim, kuras neatkarību ir baudījušas krietni ilgāk. Brīžiem esam gājuši uz priekšu straujāk un neapdomīgāk nekā vajadzētu, tādēļ globālās ekonomiskās krīzes pārbaudījumi Latviju skāra īpaši smagi. Kopīgā darbā, neiztiekot bez sāpīgiem lēmumiem, ir atgūta Latvijas finanšu un ekonomikas stabilitāte un tagad jāstrādā pie attīstības.

Pašlaik pasaules uzmanība atkal ir pievērsta mums - Latvija tiek minēta kā piemērs valstij, kura maksātspējas problēmas spējusi pārvarēt, izlēmīgi labojot iepriekšējos gados pieļautās kļūdas. Pēdējie divi gadi mums visiem ir bijuši sarežģīti, taču pašlaik mums izdevies nostāties atpakaļ uz izaugsmes ceļa, lai turpinātu ceļu uz pārtikušu un harmonisku sabiedrību. Valsts konkurētspējas palielināšana ir atslēga, lai Latvijas tauta dzīvotu labklājībā un mūsu gaišākie prāti paliktu mūsu valstī!

Sagaidot Latvijas neatkarības atjaunošanas 21.gadadienu, aicinu atcerēties tos tautas ideālus, kurus pārstāvēja LR Augstākās padomes deputāti, kas balsoja par Latvijas neatkarību – atbildību, godīgumu un valsts interešu nostādīšanu augstāk par savējām. Šobrīd šie ideāli ir tikpat aktuāli kā 1990.gadā.

Vairāk nekā 20 gadu laikā esam jau pieraduši, ka Latvija ir brīva un neatkarīga. Taču savas valsts neatkarību nedrīkstam uztvert kā pašsaprotamu - esam pieredzējuši, to var apdraudēt ne tikai ārēji faktori, bet arī politiskās varas bezatbildība.

Apsveicu Latvijas iedzīvotājus mūsu valsts neatkarības atjaunošanas svētkos un aicinu arī turpmāk kopīgi gādāt par mūsu Latvijas valstiskuma stiprināšanu un labklājības pieaugumu!  

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Bijušais LR Ministru prezidents
Reklāma