Oskars Kastēns
politika
Ierosinu uz LTV1 un Latvijas Radio debatēm neaicināt budžeta apgriešanā līdzvainīgos “Vienotības” ministrus
Pievienots 2010 gada 8. septembrī | 0 komentāri
Drukāt
Aizvakar  Latvijas Televīzija (LTV) sāka priekšvēlēšanu debates, kuru mērķis ir palīdzēt vēlētājiem izdarīt izvēli 2. oktobrī, kad notiek 10. Saeimas vēlēšanas.  Par spīti ierobežotajiem finanšu resursiem, LTV ir atradusi līdzekļus dabašu pārraidēm, un LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam nenāksies īstenot draudus par politiķu boikotu priekšvēlēšanu debatēs. Kad Latvijas Televīzija paziņoja par šādu iespēju, no valdošās koalīcijas puses atskanēja draudi un pārmetumi par neētisku rīcību. Partija „Pilsoniskā savienība” paziņoja, ka šāda rīcība ir netaisnīga, nedemokrātiska un neētiska, apvainojot televīziju pat negodīgā konkurencē.

Pilsoniskās Savienības sašutums ir liekulības paraugstunda. Kad LTV un Latvijas Radio cīnījās ar naudas trūkumu, valdošā koalīcija ne tikai apgraizīja sabiedrisko mediju budžetu, bet pat lika šķēršļus mediju centieniem naudu atrast pašiem. Uzskatāms piemērs bija Finanšu ministrijas centieni apstādināt Latvijas Radio 2. kanāla nodošanu koncesijā.

Tādēļ es aicinu gan Latvijas Televīzijas, gan Latvijas Radio vadību uz priekšvēlēšanu debatēm neaicināt tos Vienotības ministrus, kuri valdībā ir pieņēmuši lēmumus par sabiedrisko mediju budžeta apgriešanu. Medijiem ir jābūt sabiedrisko procesu sargsunim, nevis krancim, ko cauru gadu mērdē badā, bet pirms vēlēšanām pamet bļodiņu ar pārpalikumiem no dzīru galda.

Atzinību pelna Latvijas Radio, kas pieņēma drosmīgu lēmumu uz iknedēļas intervijām neaicināt premjerministru Valdi Dombrovski. Latvijas Radio pamatoti paziņoja, ka regulāra atrašanās ēterā amatpersonai nodrošina papildu publicitāti un slēpto reklāmu, kura netiešā veidā viņam palīdz arī vēlēšanu cīņā. Gan Latvijas Televīzijai, gan Latvijas Radio ir jādarbojas nevis valdošās kliķes, bet gan sabiedrības interesēs. 

Šajā sakarā ierosinu arī LNT sekot citu elektronisko mediju piemēram un neaicināt regulāri reizi nedēļā studijā vienu premjera amata kandidātu – esošo premjeru Valdi Dombrovski zīmēties kameru priekšā un runāt ne par ko.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
LR Saeimas deputāts (PLL)
Reklāma