Jānis Bergs
uzņēmējdarbība
Par normālo un atšķirīgo
Pievienots 2016 gada 9. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Nedēļa paskrējusi tā, ka neesmu pat paspējis nošķaudīties. Bet pa šo laiku daudz kas noticis. Republikāņu pusē prezidenta kandidātos palicis viens pats Tramps, abu konkurentu kampaņas pēc sagrāves Indianopolisē sagāzās kā kāršu namiņi. Tramps ir vienīgais no ASV vadošajiem politiķiem, kurš ir publiski atbalstījis Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Tajā pat laikā par Londonas mēru tikko ievēlētēs musulmanis, Pakistānas imigranta, autobusu šofera dēls Sadiks Hans.. Viņa konkurents bija miljardiera dēls, aristokrātisku asiņu konservatīvais. Ej nu saproti, uz kurieni tā pasaule iet. Sen atpakaļ liels notikums bija arī, kad sievietēm atļāva balsot, vai vēl agrāk, kad atcēla verdzību, vai kad melnajiem atļāva iet vienās skolās ar baltajiem.

Kas ir normāli un pareizi, ir stipri relatīvi jēdzieni – mūsu vecvecāki savas dzīves laikā ir piedzīvojuši Latvijas brīvvalsti, Hitlera Vāciju, Padomju Savienību un mūsdienu Latvijas valsti. Katrā no šīm iekārtām uzskati par labo un pareizo bija stipri atšķirīgi. Bet apjukušiem cilvēkiem pie kaut kā pieturēties jau gribas un te arī ir divas iespējas – vai nu ienīst visu citādāko vai arī pieķerties reliģijai. Latvija, cik zinu, nav tā pati reliģiozākā valsts un Latvijas reliģiskie vadītāji arī izceļas ar maigi sakot konservatīvu pozīciju.

Pēc ziņas saņemšanas par jauno Londonas mēru katram gadījumam nopirku "Amazonā" jauno Velbeka grāmatu "Pakļaušana". Grāmata ir par iedomātu nākotni, kad par Francijas prezidentu ir ievēlēts musulmanis un kā tad viss tur notiekās. Dzirdēju, ka šī grāmata esot iztulkota arī latviski, bet nezinu, vai ir jau izdota. "Amazon" manu ziņkārību par aktuālo jautājumu apmierināja, nogādājot to uz manu "iPad" apmēram 30 sekunžu laikā. Tā kā tuvākajās nedēļās daudz laika plānoju pavadīt lidmašīnās, tad būs arī laba iespēja šo grāmatu izlasīt.

Jūniju pavadīšu Latvijā, tāpēc līdz aizbraukšanai jāpadara daži darbiņi. Liela ASV kompānija ir uzsākusi izmēģināt SAF produktus, kas praktiski izpaužas tā, ka esam aizsūtījuši savas mantas uz piecām dažādām ASV pilsētām, kur viņiem ir, teiksim, "iecirkņi". Tas nozīmē, ka visi šie iecirkņi ir jāapskraida, atbildīgajiem darbiniekiem ir jāpatur rociņas, viss jāpaskaidro un galvenais – jāparāda uzmanība, citādi nevar cerēt uz pozitīvu iznākumu. Atlikušajās trīs nedēļās man plānā apciemot 6 pilsētas visdažādākajos ASV un Kanādas nostūros, kas nozīmē, ka lielāko daļu laika pavadīšu ceļā. Mazliet sirdi silda vien tas, ka viens no gala mērķiem ir arī Havaju salas, bet vienmēr jau laika ir pārāk maz, lai paspētu apskatīt ko vairāk par lidostu, viesnīcu un klienta kantori.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Latviešu uzņēmējs, vairāku pazīstamu kompān ...
Vairāk
Reklāma