Iveta Grigule
politika
PVN samazināšana - darbības imitācija
Pievienots 2012 gada 22. maijā | 0 komentāri
Drukāt
Pavisam drīz Saeimā galīgajā lasījumā, pie tam – steidzamības kārtā, tiks skatīts likumprojekts par PVN samazināšanu par 1%. Valdības vadītājs līksmi stāsta, ka šo samazinājumu izjutīs ikkatrs valsts iedzīvotājs kā atvieglojumu ikdienas rūpēm un raizēm. Tikai nesaprotami, kāpēc gan, kā rāda socioloģisko aptauju dati, divas trešdaļas sabiedrības un sociālie partneri nesteidz kaisīt ziedus viņa ceļā un gavilēt.

Gan Nacionālā apvienība, gan Zemkopības ministre, gan ZZS ir aicinājuši valdības vadītāju un finanšu ministru pārdomāt un atbalstīt daudz efektīvāku, visiem Latvijas iedzīvotājiem sajūtamāku PVN nodokļa samazinājumu – par 10% pārtikas precēm, kā tas jau šobrīd ir vairākās Eiropas valstīs. Atbilde no valsts galvenā finansista – to nevar, jo grūti administrēt. Kāpēc grūti? To savukārt - grūti saprast. Nu labi. Turpinām piedāvāt – samazināsim PVN likmi par 10% elektrībai un gāzei. Šāds nozīmīgs samazinājums krietni atslogos gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju tēriņus, reāli atvieglojot ikviena ikdienas rūpes. Un arī no administrēšanas viedokļa nebūtu nekādu «grūtību». Jau iepriekš taču ir bijusi samazinātā PVN likme gan elektrībai, gan gāzei, tātad – pieredzes šī nodokļa administrēšanā cik uziet. Bet atbilde no ministru prezidenta joprojām nemainīga – nē! Valdības kurss – 1% PVN par katru cenu!

Secinājums diemžēl ir tikai viens – ne jau par Latvijas iedzīvotājiem rūpējas ministru prezidents un finanšu ministrs, bet gan kārtējo reizi cenšas uzspodrināt statistiskos inflācijas rādītājus, lai tikai Eiropas Komisija būtu apmierināta, lai tikai Dombrovskim izdotos izdarīt «lāča pakalpojumu» Latvijai - neskatoties ne uz ko 2014. gadā ievilkt Latviju brūkošajā eirozonā, bet pašam izkalpoties nu vismaz līdz eirokomisāra postenim. Visu cieņu lādzīgajam Dombrovska kungam, bet eiro ieviešana Latvijā kā pašmērķis, kā arī šādas metodes tā sasniegšanai - nav atbalstāmas!

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
LR 11. Saeimas deputāte, ZZS
Reklāma