Ivars Zariņš
politika
Kā ātri izbeigt OIK afēru
Pievienots 2018 gada 7. augustā | 0 komentāri
Drukāt
Reaģējot uz publiski pausto ekonomikas ministra (EM) Arvila Ašeradena paziņojumu  saistībā ar OIK atcelšanu:“Ja ir kompetents rīcības plāns, kā to paveikt ātrāk, aicinu to iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā jau nekavējoties – es noteikti atbalstīšu. Katrā ziņā, nepieļaušu, ka OIK atcelšana  tiek pārvērsta vienīgi par politisko retoriku, kam neseko rīcība,” kā arī koalīcijas politiķu pausto gatavību pārtraukt OIK afēru pēc iespējas atrāk, Saeimas  deputāts Ivars Zariņš (Saskaņa) ir gatavs šādu rīcības plānu piedāvāt.

Zariņš, kura profesionālā pieredze daudzus gadus ir bijusi saistīta ar enerģētiku, vairāk nekā  pusgadu ir veicis patieso OIK afēras apstākļu izmeklēšanu, iegūstot uzskatāmus pierādījumus, ka OIK ir politiski piesegta un pretlikumīgi īstenota afēra, kuru ir iespējams pārtraukt ātri un vienkārši, ja vien tam būtu atbilstoša politiskā griba.

“Ja jau tie, kuri daudzus gadus ir pieseguši šo afēru, tagad ir gatavi to izbeigt, un tā nav “vienīgi  priekšvēlēšanu politiskā retorika, kurai neseko atbilstoša rīcība”, tad viņiem tiks dota iespēja to reāli apliecināt,” norāda Zariņš, piebilstot, ka ir virkne pasākumu, kurus veicot OIK slogu varētu samazināt būtiski un ātri, turklāt to varētu īstenot pat  pie esošās koalīcijas, un pat pie EM uzstādījuma, ka jāievēro OIK saņēmēju “tiesisko paļāvību".

Līdz šim tieši EM paustie uzstādījumi un greizā situācijas interpretācija ir galvenais iemesls,  kāpēc OIK afēru joprojām nevarēja pārtraukt, jo tad atbildēt par sekām nāktos ne tikai tiem, kas šo atbalstu ir nepamatoti saņēmuši, bet arī tiem, kas to ir dalījuši.

Ir acīmredzams, ka esošā koalīcija nevēlās kost rokā, no kuras barota. To apliecina arī EM sagatavotais  “OIK darba grupas” ziņojums, kurš ietver maldinošu esošās situācijas izvērtējumu un pasākumus, kas piesedz un ļauj turpināt šo afēru, aizbildinoties ar lieliem tiesvedības riskiem.”

Spekulācijas ap lielajiem tiesvedības riskiem varētu neitralizēt, īstenojot “OIK saņēmēju lustrācijas”  procesu, pēc kura reti kurš vēlētos tiesāties ar valsti.

Zariņš ar šo OIK afēras likvidācijas plānu plašāk iepazīstinās preses konferencē, kas notiks otrdien, 7.augustā,  plkst.10:00, Saeimas frakcijas «Saskaņa» telpās, Jēkaba ielā 16, 2.st.

Tāpat preses konferencē Zariņš atklās iemeslus, kāpēc EM pati šādu plānu nepiedāvā.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
"Saskaņa" frakcijas deputāts
Reklāma