Imants Liepiņš
pētnieciskais žurnālists
«Vienotība» kā staigājoša PR katastrofa
Pievienots 2010 gada 24. novembrī | 0 komentāri
Drukāt
Šajās dienās tieši «Vienotības» PR konsultantu vietā negribētu būt droši vien neviens. Vispirms — Kristovska nacistiskā sarakste, pēc tam — Čigānes lupati, Bendrātes trasta līgums… Nemaz jau nerunājot par dažādiem sīkumiem. Labi, pieņemsim, ka tā bija tāda «melnā strīpa». 

Bet tagad, kad «melnā sērija» beigusies, ko dara Dombrovskis? Sarūpē nākamo potenciālo publisko katastrofu! Lūk, lasām ziņu lentā: 

«Rīga, 24.nov., LETA. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") šodien tikās ar jauno Dānijas vēstnieku Latvijā Peru Karlsenu un izrādīja interesi par Dānijas pieredzi un resursiem zaļo tehnoloģiju jomā, kas perspektīvā varētu būt Latvijai noderīgi ekonomikas un sabiedrības konkurētspējā, jaunu darba vietu radīšanā un nozaru attīstīšanā.» 

Iepriekš pieejamā statistika (svaigākā ir par 2008. gadu — par pagājušo vēl nav pieejama) gan bija šāda: 

«Brisele, 14.jūl., LETA. No atjaunojamiem energoresursiem iegūtās enerģijas īpatsvars Latvijā 2008.gadā veidoja 29,9% no kopējā enerģijas patēriņa, un tas bija trešais augstākais līmenis Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas biroja "Eurostat" apkopotā informācija. Lielākais atjaunojamās enerģijas īpatsvars 2008.gadā reģistrēts Zviedrijā — 44,4% un Somijā — 30,5%.» 

Tātad Dombrovskis grib ielīst bez ziepēm — ka tikai kādam ārvalstniekam, lai kāds tas nebūtu, un nonāk līdz tādai pazemojuma pakāpei, ka lūdz padomus pieredzē valstelei, kas konkrētajā jomā (atjaunojamie energoresursi jeb «zaļā» enerģija) ir DAUDZ VAIRĀK ATPALIKUSI NEKĀ LATVIJA!!! 

Vārdu sakot, šādi sīkumi pārliecina par to, ka «Vienotībai» drīzāk būtu īstais nosaukums «Klibās Pīles». Un visa viņu PR stumtā žēlaba par to, ka visas viņu morālās katastrofas esot organizējuši nez kādi tumšie spēki, laikam jau tomēr ir bijusi tikai žēlaba. Jo šādā fiasko kā ar līšanu uz ceļiem Dānijas priekšā, ignorējot paša premjerētās valsts atzīstamos sasniegumus «zaļās» enerģijas praktiskajā ieviešanā — šeit redzam, ka pats vien to situāciju radījis, pie kam ne no kā, uz līdzenas vietas. 

Es nemaz nerunāšu par to, ka šādi gadījumi pārliecina tautu zemapziņas līmenī — Dombrovskis ir principiāla verga dvēsele savā būtībā, liec tu viņu kādā amatā gribi. Viņš ir kā daltoniķis, kas neredz krāsas: nespēj saskatīt, ka attiecīgajā nozarē Latvija ir vieni no pasaules līderiem, un viss! Šādu zemapziņas pārliecību nekāds «Vienotības» PR nespēs izmainīt. 


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ekonomikas žurnālists, arīdzan bieži ziņo no ...
Vairāk
Reklāma