Imants Liepiņš
pētnieciskais žurnālists
Labais vienmēr uzvar! Bet… kurš te ir tas labais?!
Pievienots 2010 gada 12. jūnijā | 0 komentāri
Drukāt
Šausmīgs publisks konflikts starp divām organizācijām ar lielisku reputāciju (tātad — Aerodium un LIAA) beigsies ar to, ka līdz šim pozitīvās un progresīvās reputācijas sagrūs abiem. 

Karš ar savstarpējiem apvainojumiem kukuļa spiešanā un ES fondu naudas izšeptēšanā nu jau ildzis gandrīz nedēļu, tāpēc interesanti redzēt — abas puses turas ļoti līdzīgi un nav viena otru izsitušas no sākotnējām pozīcijām. Visīstākais pozīciju karš, kā Pirmajā pasaules karā! 

Ja Ozols sniedz milzīgu interviju, Beitāns uzraksta atbildes rakstu. Ja LIAA kļūst emocionāli, Aerodium arī nedaudz atļaujas emocijas. Abi kantori spekulē uz mūsu patriotismu. LIAA argumentē racionāli, ar skaitļiem — Aerodium arī! Ozols izvelk Beitāna īsziņas, Beitāns uzreiz pretī noliek trīs lieciniekus, kas arī esot dzirdējuši par kukuļa pieprasīšanas šmuci un pat bijuši klāt. Ozols iesaista EK — Beitāns metas uz KNAB, utt. 

Vārdu sakot, abas strīdnieku puses ir iekarsušas un pagaidām cīnās ļoti līdzvērtīgi. Tik intensīvā cīņā vērpt savas intrigas, noorganizēt «pretizlūkošanu» pretiniekiem un vienlaikus aizsargāties no ienaidnieka uzbrukumiem (turklāt darīt to efektīvi) — tas ir ļoti, ļoti sarežģīti. Kura no pusēm pieļaus jūtamu kļūdu vai samazinās uzbrukumu intensitāti, tā arī zaudēs. Šādos apstākļos nedrīkst atslābināties pat miegā! No šāda viedokļa daudziem no mums cīņa starp Aerodium un LIAA šķiet interesanta ne vairs ar to, kurš tur beigās izrādīsies īstais mūdzis, bet gan ar to, ko vēl izdomās abas konfliktējošās puses!


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ekonomikas žurnālists, arīdzan bieži ziņo no ...
Vairāk
Reklāma