Imants Liepiņš
pētnieciskais žurnālists
LR Aizsardzības ministrija organizē ieroču kontrabandu uz Somāliju, un mirst itāļu žurnālisti
Pievienots 2010 gada 1. maijā | 1 komentārs
Drukāt
Uz priekšu pavirzījusies mūsu un Milānas kolēģu virzītā izmeklēšana par Latvijas valdības (konkrētāk, Aizsardzības ministrijas) centrālo lomu nelegālā ieroču kontrabandā no Polijas cauri Latvijai uz Somāliju. Kā jau iepriekš medijos tika plaši ziņots, Latvijas valdības aizsegā vestajā kontrabandas ieroču klāstā miljoniem dolāru vērtībā bija arī tie ieroči, ar kuriem savulaik tika noslepkavoti Itālijas sabiedriskās televīzijas RAI žurnālisti Ilaria Alpi un Mirans Hrovatins. Viņi pētīja Somālijas pārvēršanu toksisko atkritumu kapsētā.

Tā kā pēdējā laikā vairāki cilvēki man jautājuši, kas jauns šajā lietā, tad varu pateikt arī visiem pārējiem interesentiem — darbs lēnām turpinās pie faktu materiāla apstrādes, un lieta viennozīmīgi virzīsies tālāk. Interesanti, ka arī Saeimas deputāti no dažādām frakcijām interesējās par notikušo (Ilma Čepāne, Dzintars Ābiķis, Nikolajs Kabanovs u.c.), taču visi vienprātīgi apgalvoja, ka veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju šajā jautājumā nebūšot liela jēga no praktiskā viedokļa — šādas komisijas strādā ilgstoši, un tas nozīmē, ka rudenī komisija tikko paspēs uzsākt darbu, kad jau nomainīsies Saeimas sastāvs, un būs jāsāk no gala. 

Tad nu pagaidām piedāvāju ieskatu par šo lietu, kā to atspoguļoja starptautiskais telekanāls RT (kanāls savā būtībā ir kaut kas līdzīgs Al-Jazeera, tikai raida no Krievijas), sižets angliski šeit.

Kas attiecas uz sižetā pieminētajiem «hakeriem», kas esot ieguvuši šos datus — šī informācija pirms dažiem mēnešiem tika publiskota priekšlaicīgi, lai morāli atbalstītu 4ATA Neo darbības un parādītu, ka Latvijas valstij vēl daudzas netīras lietas ir slēpjamas. Ārzemju kolēģiem šoreiz šis tas saplūdis kopā, tomēr galarezultātā faktu būtība ir palikusi precīza, un tas ir galvenais!



Komentāri:
Andrejs, 03/05/2010 12:00
Par šo lietu var dzirdēt tikai mazliet, un tīri skrubuļaini, no mediju puses..Tai tomēr būtu jābūt sensācijai, bet tā nav. Lielāku uzmanību ir pievērsuši raksti, piemēram par neģēlībām ASV armijā attiecībā pret Irākas karu.
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ekonomikas žurnālists, arīdzan bieži ziņo no ...
Vairāk
Reklāma