Ilmārs Gromuls
politika
Pievienots 2010 gada 29. novembrī | 0 komentāri
Pašlaik Eiropā valda krīze. Eiropas valstu budžeti sabiedrisko pakalpojumu nozarē tiek krasi samazināti. Piemēram, pēc Publisko un komerciālo pakalpojumu arodbiedrības (PCS) analītiķa Džona Medhursta vērtējuma Lielbritānijā vien paredzēts no darba atlaist 500 000 sabiedrisko pakalpojumu darbiniekus. Ja salīdzina ar Latviju, tad tā ir ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju. Džons Medhursts novērtēja krīzi savā valstī kā „vēl dziļāku par to, kad pie varas valstī bija Margarita Tečere”. 
Pievienots 2010 gada 20. augustā | 1 komentārs
"Ja Tavi ienākumi ir 200 vai 800 Ls, tad Tavā dzīvē nekas īpaši nemainīsies. Ja Tavi ienākumi ir ap 3000 Ls, tad Tev nāksies kaut ko ziedot sabiedrībai, kas ļauj Tev pelnīt Tavu lielo algu un dzīvot labklājībā."
Pievienots 2010 gada 16. jūnijā | 0 komentāri
Latvijas Republikas Satversmē ar melnu uz balta ir rakstīts, ka Saeimu ievēl vispārīgās, vienlīdzīgās, tiešās, aizklātās un proporcionālās vēlēšanās. Tāpat rakstīts, ka Valsts prezidentu ievēl, aizklāti balsojot, ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļa balsu vairākumu. 
Pievienots 2010 gada 28. maijā | 1 komentārs
Progresīvā nodokļu sistēma ir viens no veidiem kā valstī piemērot nodokļus. Progresīvās nodokļus sistēmas būtība ir, ka tie sabiedrības dalībnieki, kas saņem lielākus ienākumus, attiecīgi, veic progresīvi lielākus sabiedriskos maksājumus. Tas nozīmē, ka bagātākie pilsoņi sniedz progresīvi lielāku ieguldījumu sabiedrībā, kas ļauj tiem vairāk pelnīt.
Pievienots 2010 gada 10. maijā | 1 komentārs
Jānītis paklausīgi noliek skolas somu gaiteņa stūrī, pavelk uz savu pusi krēslu, kas ir novietots pie skolas zaļās gaiteņa sienas. Tā dara arī viņa klasesbiedri, kuriem atšķirībā no B klases nav galdu. Skolotājs, rakstot uz vecas tāfeles, kas piekarināta blakus 10. telpas durvīm, sāk matemātikas stundu. Pēc skolotāja uzaicinājuma skolēni aizmāršīgi izvelk burtnīcas un pildspalvas. Jānītis ir pieradis formulas pierakstīt uz cietā grāmatas vāka.... 
Pievienots 2009 gada 12. novembrī | 1 komentārs
Ja Tavi ienākumi ir 200 vai 800 Ls, tad Tavā dzīvē nekas īpaši nemainīsies. Ja Tavi ienākumi ir ap 3000 Ls, tad Tev nāksies kaut ko ziedot sabiedrībai, kas ļauj Tev pelnīt Tavu lielo algu un dzīvot labklājībā. 
Par autoru
Biedrības PROGRESĪVIE valdes loceklis
Reklāma